Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Gázai segélyflottilla - Izrael nem kér bocsánatot

Izrael szerint semmi nem indokolja a bocsánatkérést a Gázai övezetbe önkénteseket és segélyt szállító flottilla hétfői megtámadásával kapcsolatban.

"Nem kell elnézést kérnünk azért, mert megvédtük magunkat" - mondta Danni Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes kedden. Ajalon a hat hajót "a gyűlölet és erőszak armadájaként" jellemezte.

A külügyminiszter-helyettes szerint a hétfői eset "csak egy a sok provokáció közül, amely Izraelt éri". Ajalon lesújtó véleménnyel van a 700 palesztinbarát aktivistáról is: "Kérem, mondják meg nekem, melyik békeaktivista támad hosszú késsel és fémcsövekkel a másikra, hogy megölje."

A kilenc halottal és 45 sebesülttel járó katonai akció felháborította a nemzetközi közvéleményt. Többen aránytalannak tartják a zsidó állam fellépését, mások azt hangsúlyozzák, hogy egyéb megoldást is lehetett volna találni az ügy rendezésére. Izraelen belül is vannak, akik bírálják a művelet előkészítését és kivitelezését, de a véres eseményekért a többség az aktivistákat teszik felelőssé.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. vonLichthofen 2010. június 04. 14:40
  „Hogy lehet az, hogy a terroristák első dolga volt, hogy elkobozzanak minden fényképezőgépet, videokamerát, mobiltelefont, igy SEMMILYEN információ nem jutott ki, ami a valódi eseményeket rögzítette volna.
  A hírek szerint azonban néhány MB kijutott valaki bugyijában, s ez nemsokára megmutatja az igazi tényeket.

  elihu, ha igazán az vagy akinek mondod magad, akkor Béke Veled”
 • 21. elihu 2010. június 04. 09:45
  „Rövidlátó pancserkám! Csak a hülye nem veszi észre, meir barátunk magyar gyalázó provokációját. Kis magyar politikáról fröcsög, miközben nálunk (Izraelben) dózerekkel terrorizálják a honvédő harcot folytató muszlimokat! Te mint keresztény és 8-ad iziglen magyar nagyon elnéző vagy a népírtásokkal és a mészárlásokkal szemben, de ha valaki keményebben felszólal, nem a saját hazám (csak szeretem a magyarokat, számos magyar barátom van és én itt is élek), henem a te hazád érdekében azt elitéled. Dehát te a megbékélés és a békés együttélés híve vagy nem igaz? Te a mellett vagy hogy ahol elfér 10 arab ott elfér még 100 zsidó is igaz? Te amellett vagy hogy amely színtiszta magyar településen elfér annyi magyar ott elfér még 2 -szer annyi tót is igaz? Te a megbékélés híveként elfogadod, hogy egy gyalázatos történelmi esemény következményeként Felvidéki (hülyébbek kedvéért Észak-Szlovákia) lakásodból kitelepítsenek és egy tót családot költöztessenek be! Te a békés együttélés híveként Felvidéken ha véletlenül magyarúl szólalsz meg inkább boldogan befizeted az 5000 eurót igaz? Te a biztonságos lakásodból könnyen tudsz megbékélni azzal a ténnyel, ha élelmisztereket, gyógyszereket szállító hajón szitává lövik az embereket, és a drága kormányunk ezért a baklövésért még csak egy sorry-t sem mond! Hithű keresztényként nekem pedig ne shalom-ozzál, mert bármiféle valláshoz neked annyi közöd van mint magyar létedre a magyarságodhoz! <moderálva> saját nemzetét eláruló fattyak miatt ilyen széthúzó a Magyarság és ezért rúg belétek mindenki! Keresztény létedre shalom-ozól? Nem kell nyalni nekünk zsidóknak! Ettől csak még szánalmasabb leszel!”
 • 20. bonita2 2010. június 04. 02:26
  „18. pancser
  Oltar boy?!:´-)”
 • 19. vonLichthofen 2010. június 03. 16:22
  „18puncher
  mint a békés együttélés és megbékélés híve, örömkönnyekkel szemében isteníti a terroristákat, akik csak úgy békeszeretetből és a megbékélés jegyeként lemészároltak 16 ártatlan embert.
  A 16 hősi halott nem tett mást mint bébiételt, pelenkákat, viztisztító berendezéseket, tanszert, gyógyszert akart eljuttatni a törvénytelenül éhezésre szánt másfélmillio embernek.
  Ez számokkal így mutat puncher - 1 500 000.
  Úgy tűnik te csak a nullákat látod, de én látom az embereket is a számok mögött, szintén látom a fényképeket a 2008 Karácsonyi mészárlásról.
  Lehet, hogy elihu hozzászóló modora nem szalonképes, de mi ez ahhoz a szalonképtelenséghez képest, hogy embereket mészárolnak le csak hogy megmutassák ki a legény a gáton/fedélzeten - ebben az esetben/

  Csak egy emlékeztető a történelemben kevésbé képzettek számára - Róma azt hitte örökké él, a K Római Bir. szintén elpusztithatatlannak tűnt, 1789 pontot tett egy többszázéves államforma végére, a SZU is szilárdnak és megdönthetetlennek látszott aztán röpke 70 év után konyec, a III. és ezerévesre tervezett birodalom is elvérzett vagy 12 év alatt.

  Az összes neo-barbaric birodalom igy fog járni, ez a természet egyensúlyának törvénye.

  Al Alaikum Salaam”
 • 18. pancser 2010. június 03. 14:18
  „"elihu"! Milyen modor ez, mi az hogy azt mondod valakinek, hogy kotródjon a "magyarok" fórumairól? Ez az olvasók fóruma még ezidáig. Keresztény vagyok és magyar nyolcadiziglen és azt mondom "meir" maradjon csak nyugodtan és mondja el bátran a véleményét. A moderálás meg nem tudományos alapon történik, néha vagy túl kemények, máskor meg többet engednek. Magam a megbékélés, a békés együttélés híve vagyok, sajnos sokszor ezzel szerzek ellenfeleket, mert úgye be kéne állnom szerintük a kórusba. De nem fogok és továbbra is ellene vagyok a sérelmi politizálásnak, együtt kell élni azokkal akiket ide vetett a sors, vagy mi kerültünk közéjük. "Dunának Oltnak egy a hangja"! Shalom!”
 • 17. pancser 2010. június 02. 17:57
  „Akik éltetik a provokátorokat, azok mind csak az alkalomra vártak. Izraelnek igaza van, mondtam már korábban is, a békeszerető aktivisták nem verekedéssel fogadják a kommandósokat.”
 • 16. buggyant 2010. június 02. 15:26
  „Aki nem tudná mire gondoltam, meirnek szólt...”
 • 15. buggyant 2010. június 02. 15:25
  „De nekik legalább van becsületük a világban ellentétben veletek.”
 • 14. meir 2010. június 02. 14:49
  „<moderálva>
  10-es!!
  azok most is ezerszer jobban elnek mint pl,; ti!!!!
  -"Viva Palestina".....kenyeren es vizen, haromnaponta!!!! -(legalabbis addig amig a Hamas ott az ur!!)-”
 • 13. janika 2010. június 02. 14:23
  „A Talmud az zsidó útmutatója és, aki nem zsidó a csupán goj és az állatokkal egyen értékű Őket bármikor ok nélkül le lehet gyilkolni !Őket pedig a e vallási révületükben a hajszál sem választja el a gyilkos tébolytól!”
 • 12. csompi1 2010. június 02. 09:45
  „Nem értek a nemzetközi tengeri joghoz, ha vki tudja, írja már meg, hogy ezek szerint nemzetközi vizeken bárkinek joga van idegen hajókat feltartóztatni, átkutatni, ellenőrizni?
  .....ezek szerint számíthatok rá, hogy holnap az M1-esen izraeli kommandósok ellenőrzik a kocsim rakományát?
  ....ezek szerint ha úgy gondolják, "önvédelemből" meg is ölhetnek?........brrrrrrrrrrr”
 • 11. pancser 2010. június 02. 08:57
  „9! Költözz már a Hamaszhoz, olyan jól esne, ahogy tele gatyával szaladsz visszafelé, mihelyt egy izraeli katonát meglátsz!”
 • 10. IV.Béla 2010. június 02. 07:08
  „Viva Palestina!”
 • 9. vonLichthofen 2010. június 02. 06:21
  „meir,
  azt azért nem hittem volna, hogy te is ennyire elveszted a realitás-érzékedet.
  A hajók élelmiszert, pelenkát, spaghettit, írószereket szállítottak. Ezt a hajót támadták meg jogtalanul az israeli terroristák, válogatás nélkül lövöldözve, ahogy fedélzetet értek.
  A hajón lévőknek minden joguk meg volt arra, hogy MINDEN eszközt felhasználva védekezzenek, védjék a hajón tartózkodók és a rakomány épségét.
  Számomra ők az igazi hősök, olyat tettek amire nem voltak felkészítve ellentétben az állig felfegyverzett terroristákkal.

  Gaza Gaza don´ you cry
  Palestine will never dye
  Free Free Palestine
  Free Free Palestine”
 • 8. buggyant 2010. június 02. 06:13
  „Izraeli értelmiségiek szerint a támadásnak katasztrofális következményei vannak az állam nemzetközi megítélésre nézve. "A támadás után a legjobb úton vagyunk afelé, hogy az egész világ pestisesként tekintsen ránk" - jelentette ki Amos Oz, az egyik leghíresebb izraeli értelmiségi. Oz szerint a hadművelet erkölcsi katasztrófát jelent Izrael számára, a Gázai övezet blokádjának pedig semmi értelme sincs.”
 • 7. meir 2010. június 02. 01:27
  „Nana hogy NEM kerunk bocsanatot!!!
  tolunk a Hamas es a Hisb´allah mikor kert bocsanatot???
  mi megvedtuk a katonaink eletet!!!
  arrol valahogyan,elfeledkezett a vilag sajto,hogy az izraeli oldalon vol negy halott es het sulyos serult!!
  ha annyira "bekes"-ek voltak a hajon levok,akkor milyen lott sebektol es utlegelestol halt meg a negy izraeli katona??”
 • 6. obama 2010. június 01. 19:59
  „amugy meg nem kell vedeni a muszlimokat ismerem en mijenek ezek nagyon jol ismerem.”
 • 5. obama 2010. június 01. 19:57
  „mijen segejszervezet munkatarsai azok akik nagy kessel es vascsovel tamadnak az izraeli katonakra kerdem en.”
 • 4. sturmtiger 2010. június 01. 19:37
  „Kedves obama olyan jogon, kellene bocsánatot kérni, hogy segélyszervezet munkatársait halomra lőtték akik rádaásul semleges vizeken hajóztak.De hamár elakarja foglalni azt a hajót amihez semmi köze miért kell lelövöldözni az embereket még ha ők botokkal is támadtak a katonákra nem fegyverrel.Hol itt az arányosság elve?De hát ezeknek mindent szabad azt hiszik,nem hiába utálják őket már régóta.”
 • 3. SC 2010. június 01. 18:57
  „Írj már helyesen,obama! :-)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megugrott a cseh költségvetési hiány

A cseh költségvetési hiány 33 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az idei év első öt… Tovább olvasom