Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Gasparovic: Szlovákiának stratégiai érdeke a jó viszony Magyarországgal

Szlovákiának stratégiai érdeke a baráti, a kiszámítható szomszédsági és a megbízható partneri viszony Magyarországgal - szögezte le Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök abban a levelében, amelyben magyar partnerének, Áder János köztársasági elnöknek mondott köszönetet a magyarországi vendéglátásért.
Gasparovic február 19-én és 20-án volt Áder János vendége. Személyében kilenc év után első ízben tett szlovák államfő hivatalos látogatást Magyarországon.

"Meggyőződésem, hogy budapesti tárgyalásaink teret nyitottak az állampolgárainkat szolgáló szlovák-magyar együttműködés előtt" - írta Gasparovic.

A levél teljes szövegét csütörtökön hozták nyilvánosságra a szlovák államfő honlapján.

Gasparovic kifejtette: a magyar államfővel és a kormányfővel folytatott megbeszélései újfent megerősítették azon meggyőződését, hogy a jószomszédi kapcsolatok és a két ország korrekt együttműködése minden közös érdeklődésre számot tartó területen "csak a nyitott, tárgyilagos és konstruktív párbeszéd alapján lehetséges". Hozzátette: "Örülök, hogy tárgyalásainkkal éppen az ilyen minőségű párbeszédet és együttműködést erősítettük".

Levele végén Gasparovic hivatalos szlovákiai látogatásra hívta meg a magyar köztársasági elnököt. A látogatás időpontját diplomáciai úton rögzítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérkészítmény okozott HIV-fertőzést Ausztriában

HIV-vírussal fertőződött meg vérkészítménytől egy kórházi beteg Ausztriában. Tovább olvasom