Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Fritzl: élete végéig elmegyógyintézetben marad

Megbánást tanúsított Josef Fritzl tetteiért perének utolsó tárgyalásán. A védő szerint nem történt gyilkosság, a bíróság viszont úgy döntött, hogy a 73 éves férfi bűnös, ezért élete végig elmegyógyintézetben kezelik.

Élete végig egy elmegyógyintézet foglya lesz a 73 éves Josef Frtzl. Így döntött csütörtökön a St Pölteni bíróság, miután az esküdtek bűnösnek találták a vérfertőző osztrák férfit. Az ítélet értelmében Fritzl-nek azonnal meg kell kezdenie büntetését.

Korábban:
Ezúttal nem bújt kék iratrendező mögé a gyilkossággal és más borzalmakkal vádolt Josef Fritzl, pere utolsó "felvonásán". "Teljes szívemmel bánom, amit családom sérelmére elkövettem, de sajnos jóvátenni már nem tudom" - ezek voltak Fritzl utolsó szavai, amit legvégül mondani szeretett volna, mielőtt az esküdtek visszavonultak tanácskozni.

Christiane Burkheiser ügyésznő életfogytiglani büntetés kiszabása mellett tett állásfoglalást. Rudolf Mayer védőügyvéd azonban kitart amellett: nem történt gyilkosság.

Fritzlt hat pontban vádolják: gyilkosság segítségnyújtás elmulasztásával, rabszolgatartás, személyes szabadság megsértése, vérfertőzés, nemi erőszak és kényszer alkalmazása. Fritzl szerdán már minden vádat elismert, mindben bűnösnek vallotta magát. (A per kezdetén a gyilkosságot és a rabszolgatartást még visszautasította.)

Christiane Burkheiser ügyésznő záróbeszédben a legmagasabb kiszabható ítéletet, életfogytiglani börtönbüntetést kért az Amstetteni Rémre. Mintegy húsz perces beszédében felhívta az esküdtek figyelmét, semmi kétség nem merülhet fel a vádlott bűnösségét illetően.

A vádlott korábban vallomásához csatolta, hogy a gyilkosság idején nem megfelelően fogta fel a helyzet súlyosságát, ez vezetett gyermeke halálához. "Gyakorlatilag csak halált okozó gondatlanságot ismert el" - mondta az ügyésznő. "A gyermek gyötrelmes halált halt, és ez az ember nem tanúsít megbánást" - így az áldozat, Fritzl lányának ügyvédje, Eva Plaz. "Ne higyjék el egyetlen szavát sem!"

Rudolf Mayer védőügyvéd szerint Fritzl nem követett el gyilkosságot. Az ügyvéd szerint enyhítő körülmény, hogy Fritzl nem "okozta" a gyermek halálát, és hogy annak bekövetkeztekor "pszichésen zavart állapotban volt."

Fritzl legvégül elmondta, hogy ő saját maga is nehéz körülmények közül jött, veszélyeztetett gyermekkora volt. A pszichiátriai szakvélemények szerint is zavart elmeállapotban követte el megmagyarázhatatlan tetteit és még most is "közveszélyes". A férfira állítólag kényszergyógykezelés vár, mely - ha nem életfogytot kap - akkor addig tart majd, míg "gyógyultnak" nem nyilvánítják.

Olvasóink írták

 • 14. mamuska 2009. március 21. 09:39
  „Ugyan mar ne magyarazza meg senki, hogy 24 evig az anyuka nem tudott az egeszrol, mi zajlik a sajat pincejeben.”
 • 13. lolita 2009. március 20. 23:37
  „Mindenki azt hisz amit akar,de ha valakit is edekel a törtenet ahhoz tessek elolvasni elejetöl vegig a szörnyü esetet,es a nem elhihetö is hihetö lessz!”
 • 12. s.margit 2009. március 20. 10:10
  „Az nem igaz .hogy az asszony nem tudott róla csak hallgat. Nem tartom anyának aki ilyet eltűr.”
 • 11. Ing.Böck 2009. március 20. 09:43
  „Geristig abnorme Rechtsbrecher - nem elmegyógyintézet !!! Kisalföld - a fordítás megint hibás !!!!Sokkal érdekesebb azonban M.Attila esete, aki Wien - ben egy ártatlan nöt leszúrt és elrabolta 40 Euróját és
  moboltelefonját - ez lett a veszte- még 3 rablást vallott be a dicsö magyar .
  Ez elkerülte a KISALFÖLD fogyelmét !!!”
 • 10. Túrabakancs 2009. március 20. 09:12
  „Állítólag luxusbörtönben fog "sínylődni" , úgy látszik az osztrákoknál is fejlődőben vannak a liberális eszmék,
  magyarul a bűnözőknek is ugyanakkora joguk van sok mindenhez, mint a normális életvitellel rendelkezők-
  nek! Viccország mindenhol...”
 • 9. obama 2009. március 20. 08:58
  „mi lessz az asszonyal o nem kap semmit.”
 • 8. jucuska40 2009. március 20. 08:22
  „Nem értem , hogy akik tudtak erről azok hol vannak??? feleség stb??”
 • 7. lolita 2009. március 20. 00:40
  „Nemtudott semmiröl barmilyen nehez is elhini de ez az igazsag!”
 • 6. tricse 2009. március 19. 22:16
  „A felesége nem kap semmi büntetést?”
 • 5. Catherina 2009. március 19. 18:59
  „A kötél ennek nem böntetés, be kellene zárni ugyanoda amíg meg nem döglik, és senki ne nyitna rá ajtót, őrüljön meg ott egyedül végleg. Szarházi. majd ott elgondolkodhatott volna rajta, hoyg mit is érezhetett a lámya. A pszichiátria szanatórium neki, hoyg rohadjon meg!”
 • 4. Truder 2009. március 19. 17:51
  „Ja,fel kellett volna kötni!!”
 • 3. nandika 2009. március 19. 17:03
  „Csatlakozom az elöttem szólókhoz.Hihetetlen egy világban élünk.Miért nem végezték ki???”
 • 2. mobile 2009. március 19. 16:27
  „24 évig nem volt beszámítható? És ez senkinek nem tűnt fel? Ugyanazt kellene vele tenni, amit ő a lányával. A különbség csak az, hogy ő már nem fog 24 évig élni (pedig megérdemelné, hogy addig szenvedjen), és nem eshet teherbe.”
 • 1. lolita 2009. március 19. 15:19
  „Amit tett azt elöre megtervezte ,kitervelte,megvalositotta,veghez vitte tehat beszamithato volt,rafinalt modon melette szabadsagra jart elvezte az eletet!Eletfogytani egy sötet pincebe ez lenne az igazsagos,amugy utana a tettet mindenki megbanja ez teljesen normalis.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos összecsapások Barcelonában az oktatási reform miatt

Őt rendőr megsérült, egyikük súlyosan, amikor szerdán összecsapások voltak a rendfenntartók és… Tovább olvasom