Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Franciaországot bírálta az Amnesty International

Elítélte a romák Franciaországból történt kitoloncolását az Amnesty International (AI) nevű nemzetközi jogvédő szervezet.

Párizsban szombaton nyilvánosságra hozott állásfoglalásában a szervezet arra szólította fel a francia kormányt, hogy tegyen eleget az Európai Parlament követelésének, és vessen véget a romákkal szembeni diszkriminációnak.

Az Európai Parlament a hét közepén egy többpárti határozatban elítélte a romák kitoloncolását, és a francia hatóságokat annak beszüntetésére szólította fel. A testület átfogó európai uniós stratégia kidolgozását sürgette a cigányság társadalmi integrációjának érdekében. Az Amnesty International nem először foglalt állást az ügyben, és már korábban is bírálta a francia magatartást.

A szervezet európai és közép-ázsiai igazgatója közleményében ezúttal is arra figyelmeztetett: Franciaországnak bizonyítania kell elkötelezettségét az emberi jogok tiszteletben tartása, illetve bizonyos etnikai csoportokkal szembeni diszkrimináció beszüntetése mellett.

A szervezet arra szólította fel Nicolas Sarkozy francia elnököt, hogy vessen véget a romákkal szembeni diszkrimináció - kiutasításukhoz vezető - ördögi körének.

Olvasóink írták

 • 4. háté 2010. szeptember 14. 23:04
  „-----
  ők rendesek!
  Izrael deportálja a külföldi vendégmunkások Izraelben született gyerekeit, legalább 400 gyerek érintett.

  Az izraeli kormány augusztus elsején döntött úgy, hogy deportálja a külföldi vendégmunkások Izraelben született gyerekeit, hogy az ország zsidó állam maradhasson - jelenti a CNN képes riportja.

  Csak a külföldi vendégmunkások Izraelben született öt évnél idősebb, iskolába járó és héberül tudó gyerekei maradhatnak, a többieknek el kell hagyniuk Izraelt. A döntés legalább 400 gyereket érint, és természetesen a szüleiket. Augusztus elsejétől számítva 30 napjuk volt elhagyni az országot az érintett családoknak, már a bevándorlási hivatal kopogtatását várják bármelyik nap.

  Az izraeli belügyminiszter azzal indokolja a kormány döntését, hogy a szóban forgó külföldi vendégmunkások vagy illegálisan léptek be az országba, vagy túllépték a tartózkodási engedélyük lejárati dátumát. Ha engedélyeznék a gyerekek maradását, akkor a jövőben Izrael elvesztené zsidó jellegét.”
 • 3. Lone_wolf.. 2010. szeptember 12. 16:36
  „AZ amnesty bekaphatja!Éljenek ők a cigány putriban.”
 • 2. SC 2010. szeptember 12. 14:50
  „Tévedsz,nézz utána!:-)
  És tanulj meg írni helyesen,te tanulatlan tuskó!”
 • 1. obama 2010. szeptember 12. 13:29
  „nikolasz sarkopzy cigany magyar szarmazasu ennyi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklit vettek tajvani rendőrök biciklitolvajnak

Biciklit vettek rendőrök egy biciklitolvajnak Tajvanon, miután szembesültek azzal, hogy mennyire… Tovább olvasom