Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Franciaországot bírálta az amerikai külügyminiszter

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter burkoltan bírálta Franciaországot, amiért az küldöttet indítana Iránba a libanoni helyzet megvitatására.
A Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszterrel Berlinben tartott közös sajtótájékoztatón Rice kijelentette, hogy Washington szerint arra a tényre kell összpontosítani, hogy Irán megsérti a Biztonsági Tanács határozatát mindaddig, amíg fel nem függeszti urándúsítási tevékenységét. Hozzátette, hogy emellett Irán nem teljesíti a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség iránt fennálló kötelezettségeit. „Ami más országokat illet, jogukban áll eldönteni, hogy mit akarnak vagy tudnának tenni" - mondta Rice.

A francia külügyminisztérium kedden jelentette be, hogy Párizs fontolgatja, küldöttet meneszt Iránba elsősorban regionális kérdések, köztük a libanoni helyzet megvitatására, de a végleges döntés még nem született meg ebben az ügyben. A Le Monde című napilap úgy tudja, hogy tervbe vették Philippe Douste-Blazy külügyminiszter iráni látogatását, de az elképzelést jegelték, mivel azt ellenezte az Egyesült Államok és több közel-keleti ország is.

Franciaországban január 25-én nemzetközi konferenciát tartanak Libanon gazdasági megsegítéséről. Franciaország 1650 katonával vesz részt a libanoni ENSZ-békefenntartó erőkben (UNIFIL), amelynek vezetését Olaszország veszi át Franciaországtól.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Claudio Graziano olasz tábornokot nevezte ki szerdán az UNIFIL parancsnoki posztjáról február 17-én távozó Alain Pellegrini francia tábornok helyére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is diplomáciai feszültséget szül a Litvinyenko-ügy

A Kreml továbbra is akadályozza a nyomozást a volt orosz belbiztonsági tiszt, Alekszandr Litvinyenko… Tovább olvasom