Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Francia törvényjavaslat

Franciaoszág- A francia kormány heteken belül törvényjavaslatot terjeszt a Nemzetgyűlés elé, hogy megszigorítsa a csúcsmenedzserek végkielégítését, amit "aranyernyő" néven szoktak emlegetni.
Ez a kormány szóvivője jelentette be szerdán.A kormányülésen részt vett Nicolas Sarkozy köztársasági elnök is. A tanácskozás fő témái a bankvilágot megrengető amerikai gazdasági válság elleni intézkedések voltak. Az államfő a tanácskozáson kijelentette: gyors intézkedést akar, hogy korlátozzák az "aranyernyő" -rendszert, különösen azoknál a cégeknél, amelyeket veszteségekkel hagynak hátra a vezetők.

Sarkozy az elnökségért folytatott kampányában tavaly azt igérte, hogy megválasztása esetén keményen fellép a távozó cégvezetők csillagászati végkielégítései ellen. Az apropót az szolgáltatta, hogy az Airbus parnertcége, az EADS távozó vezérigazgatója 8 és fél millió eurós végkielégítést kapott. Az összeg akkor került nyilvánosságra 2007-ben, amikor az Airbus bejelentette, hogy Európaszerte 10 ezer dolgozójukat bocsátják el átszervezés miatt. Az ügyből hatalmas botrány lett.

A mostani törvényjavaslatot is egy felzúdulás előzte meg a bankválságok és a kormányok beavatkozásának idején. A francia kormámy szóvivője úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy az elnököt sokkolta, amikor értesült arról, hogy a Dexia bank két vezetője "aranyernyőt" kap, miközben a francia, a belga és a dán kormányok 6.4 milliárd euróval próbálják megmenteni a bankrendszert. A Dexia vezérigazgatója, Axel Miller a nyilvánosságra került adat szerint 3.7 millió eurós végkielégítéssel távozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitálták az utolsó orosz cárt és családját

Oroszország - Az orosz Legfelső Bíróság szerdán úgy döntött, hogy az utolsó orosz cár, II. Miklós és… Tovább olvasom