Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Fotók, videó a tragédia pillanatairól: repülőgép zuhant a nézők közé

A lelátó szélére zuhant egy második világháborús repülőgép egy népszerű egyesült államokbeli légi bemutatón, a szerencsétlenségben kilencen meghaltak, s több mint félszázan megsérültek.

A lelátó szélére zuhant egy második világháborús repülőgép egy népszerű egyesült államokbeli légi bemutatón, a szerencsétlenségben kilencen meghaltak, s több mint félszázan megsérültek.

A P-51 Mustang típusú repülőgép a Nevada szövetségi állambeli Renóban, helyi idő szerint péntek délután csapódott a lelátóba. Egy szemtanú szerint a gép a harmadik körét repülte, amikor a pilóta elvesztette felette az irányítást és lezuhant; a pilóta mindent elkövetett azért, hogy ne a tömegbe csapódjon be, de ezt nem sikerült maradéktalanul elérnie. Stephanie Kruse, a körzeti egészségügyi hatóság szóvivője pénteken elmondta, hogy a balesetben hárman meghaltak - köztük a pilóta -, s 56 sebesültet kórházba szállítottak. Ez utóbbiba nem tartoznak bele azok, akiket nem mentővel, hanem magángépkocsikon vittek a kórházba.

A halálos áldozatok száma szombaton kilencre emelkedett, mert a mentőalakulatok a gép roncsai között még hat holttestet találtak. A pusztítást egy szemtanú úgy jellemezte, hogy a lezuhant gép szétrepülő alkatrészei sokak végtagjait csonkolták. A szerencsétlenül járt gépet egy 74 éves férfi vezette, aki tapasztalt versenypilóta volt, s néhány filmben kaszkadőrként szerepelt. A baleset pontos oka egyelőre nem ismert, de a légi bemutatót szervező cég elnöke úgy vélte, a gép a jelek szerint motorhiba miatt zuhant le.

Korábban írtuk:

A lelátó szélére zuhant egy második világháborús repülőgép egy népszerű egyesült államokbeli légi bemutatón, a szerencsétlenségben legalább hárman meghaltak, s újabb közlések szerint több mint félszázan megsérültek.

>>>A TRAGÉDIÁRÓL KÉSZÜLT VIDEÓT MEGTALÁLJA, HA IDE KATTINT >>>

A P-51 Mustang típusú repülőgép a Nevada szövetségi állambeli Renóban, helyi idő szerint péntek délután csapódott a lelátóba.


Repülőgép zuhant a nézők közé a Nevada állambeli Reno repülősversenyén


Egy szemtanú szerint a gép a harmadik körét repülte, amikor a pilóta elvesztette felette az irányítást és lezuhant; a pilóta mindent elkövetett azért, hogy ne a tömegbe csapódjon be, de ezt nem sikerült maradéktalanul elérnie. Stephanie Kruse, a körzeti egészségügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a balesetben hárman meghaltak - köztük a pilóta -, s 56 sebesültet kórházba szállítottak. Ez utóbbiba nem tartoznak bele azok, akiket nem mentővel, hanem magángépkocsikon vittek a kórházba.

Korábban 75 sérültről érkeztek hírek. A pusztítást egy szemtanú úgy jellemezte, hogy a lezuhant gép szétrepülő alkatrészei sokak végtagjait csonkolták. A szerencsétlenül járt gépet egy idős - 74, más adatok szerint 80 éves - férfi, Jimmy Leeward vezette, aki tapasztalt versenypilóta volt, s néhány filmben kaszkadőrként szerepelt. A baleset pontos oka egyelőre nem ismert, de a légi bemutatót szervező cég elnöke úgy vélte, a gép a jelek szerint motorhiba miatt zuhant le.

Olvasóink írták

 • 6. zoli76os 2011. szeptember 18. 09:38
  „73-évesen senkinek sem szabadna mindenféle mozgó járművet vezetni,mert ennyi idősen már az érzékszervek sehol sincsenek,lehet akármilyen versenypilóta.Az már rég volt.”
 • 5. Túrabakancs 2011. szeptember 17. 23:32
  „Érdekes hogy nem gyulladt ki a lezuhant repülő, még egy kis lángcsóva
  sem látható az ütközés pillanatában. Ez számomra nem jelent mást,
  mint hogy egyszerűen elfogyhatott az üzemanyag a gépből. Jól gondolom?”
 • 4. akela4 2011. szeptember 17. 16:27
  „A rendezők már tanulhattak volna a hasonló balesetekből, mer sajnos nem ez volt az első!
  A legelemibb szabályt ne vették most sem figyelembe és nem tartották be a biztonsági távolságot sem, mert tudni illik, hogy a manőver mindenképpen veszélyes és nem lett volna szabad egyáltalán megközelíteni a nézőket és a fordulókat a biztonságos zónán kívül kellett volna megejteni és a haladási irányok biztonságos távolságban, a nézőkkel párhuzamosan lehettek volna.
  A fegyelmezetlen nézők, pedig beléptek a veszélyes zónába, amit szintén a rendezés rovására lehet írni.”
 • 3. vonalkód 2011. szeptember 17. 12:31
  „21 éve - még gyerekként- hasonlót éltünk át Pápán az első nyilt repülős napon. Ott hála isten SOPRONI KÁROLY őrnagy Úr lelki erejének aki saját életét feláldozva a közönséget kikerülve és megmentve előttünk halt hősi halált.
  Egész életemre komoly hatással van hősies hozzá állása és kitartása.”
 • 2. AntiFricc 2011. szeptember 17. 10:06
  „Japán lelkek bosszúja a két bombáért.”
 • 1. pappe 2011. szeptember 17. 08:41
  „A címből újfent kimaradt, hogy az USA-ban történt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elnök terve: fizessenek több adót a gazdagok

Barack Obama amerikai elnök javasolni fogja, hogy az évi egymillió dollárnál többet kereső… Tovább olvasom