Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Folytatódik a terrorellenes művelet Kelet-Ukrajnában

A műveletben résztvevő egységek húsz fegyveres szakadárt megöltek, miközben két katonájuk elesett.
Az elmúlt nap alatt több sikeres akciót hajtottak végre a terrorellenes műveletben résztvevő egységek Ukrajnában: húsz fegyveres szakadárt megöltek, miközben két katonájuk elesett - közölte pénteken Vladiszlav Szeleznyov, a terrorellenes műveleti csoport szóvivője Facebook-oldalán.

Szavai szerint a biztonsági erőknek sikerült megakadályozniuk, hogy a fegyveresek áttörjék a terrorellenes erők gyűrűjét a régió északi részén, és "likvidálták" a szakadárok egy csapatát a Luhanszk megyei Rubizsne település közelében, ahol csütörtökön a szeparatisták egy katonai konvojra támadtak, aminek következtében a biztonsági erők egy tagja meghalt, kettő megsebesült. A biztonsági erők azt a luhanszki szeparatistákból és orosz zsoldosokból álló csapatot számolták fel, amely eddig a Donyeck megyei Antracit városában állomásozott. "A harcok közben mintegy húsz szakadár vesztette életét és harminc sebesült meg. Információink szerint a szakadárok halottasházai Liszicsanszkban és Szeverodonyeckben tele vannak a bűnözők holttesteivel. Sajnálatos módon az ukrán hadseregnek is van vesztesége: két katona meghalt, hét megsebesült" - írta Szeleznyov.

Közlése szerint az éjjel az észak-donyecki Szlovjanszknál is súlyos harcok folytak. A szakadárok aknavetőkkel lőtték az ukrán katonák állásait a Karacsun-hegyen. Megpróbálták áttörni a terrorellenes erők gyűrűjét. Válaszul az ukrán fegyveres erők BTR-80-as páncélozott harcjárművekről nyitottak tüzet rájuk, ami visszavonulásra kényszerítette a szeparatistákat. Ebben az ütközetben az ukrán erők nem szenvedtek veszteséget.

A szóvivő szerint a szakadárok azért aktivizálódtak, hogy meghiúsítsák a vasárnap tartandó előrehozott elnökválasztást a két kelet-ukrajnai megyében.

"A terrorellenes műveletben részt vevő egységek folytatják feladataik teljesítését, lokalizálják a bűnszervezeteket, gyűrűbe zárják őket, hogy megakadályozzák a terrorizmus terjedést" - tette hozzá Szeleznyov.

Közölte, hogy Irina Varihina luhanszki kormányzó arról tájékoztatta, hogy a megye lakossága támogatja a terrorellenes művelet résztvevőinek határozott fellépését a szakadár fegyveresekkel szemben.

Közben a határőrszolgálat jelentése szerint négy, fegyvereket szállító teherautó próbált Oroszországból Luhanszk megyébe jutni, amit az ukrán fegyveres erők megakadályoztak. A járművek visszatértek orosz területre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz éve húzódó tengeri határvitában egyezett meg a Fülöp-szigetek és Indonézia

A két államfő ígéretet tett arra, hogy szorosabbra fűzik Manila és Jakarta viszonyát. Tovább olvasom