Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Folytatódik a Strauss-Kahn elleni eljárás

Továbbra is folyik az eljárás Dominique Strauss Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egykori vezetője ellen szexuális erőszak kísérlete miatt, és a nyomozók megvizsgálják a vádló szavahihetőségével kapcsolatban felmerült kétségeket is - jelentette be a manhattani ügyészség pénteken.

"A manhattani ügyészség tovább nyomoz a feltételezett bűntettek ügyében, és ezt addig folytatja, amíg az összes fontos tényre fény nem derül" - közölte Cyrus Vance ügyész a New York-i fellebbviteli bíróság előtt, miután rendkívüli meghallgatást tartottak Strauss-Kahn ügyében, és a bíró megszüntette a francia politikus házi őrizetét.

Az ügy jelentős fordulatot vett, mert az ügyészség bejelentette, hogy az addig maximálisan megbízhatónak feltüntetett vádló, egy 32 éves guineai bevándorló szobalány szavahihetőségével kapcsolatban kétségek merültek fel, és több ellentmondást fedeztek fel a vallomásaiban is. A nő az esküdtszék előtt is hamis tanúvallomást tett, s ezt később beismerte - derült ki az ügyészség Strauss-Kahn védőügyvédeinek küldött leveléből. A vádló ugyanis eredetileg azt állította, hogy miután a DSK becenéven is ismert politikus erőszakoskodni próbált vele a luxuslakosztályában, amelyet a nő takarított, ő azonnal elhagyta a szobát és szólt a főnökének. "A panaszos azóta bevallotta, hogy ez a vallomás nem volt igaz, és a 2806-os lakosztályban történtek után ő egy másik szobát kezdett el takarítani, majd visszatért a 2806-os lakosztályba, és azt is elkezdte kitakarítani, mielőtt a főnökének szólt volna az incidensről" - olvasható a levélben.

Bár a helyszínen talált, félreértelmezhetetlen bizonyítékok szerint valóban volt szexuális kapcsolat az akkori IMF-vezér és a szobalány között, az ügyészek már kételkednek annak a vádlott által leírt körülményeiben, mintahogyan abban is, amit a nő a saját hátteréről állított. A The New York Times birtokába jutott információk szerint a nő a Strauss-Kahnnal való találkozása utáni napokban többször is felhívott egy bebörtönzött férfit, akivel arról beszélgettek, milyen haszonnal járna, ha beperelné a politikust. A nyomozók kiderítették, hogy ezt a bizonyos férfit 181 kilogramm marihuána birtoklásáért ítélték el, és az utóbbi két évben rendszeresen utalt pénzt a szobalány bankszámlájára, összesen körülbelül 100 ezer dollárt. Különösnek találták a nyomozók azt is, hogy a nő öt telefontársasággal állt szerződésben, amelyeknek havonta több száz dollárt fizetett ki. A nő vallomásaiban ragaszkodott ahhoz, hogy csak egy telefonja van.

Arra is fény derült a nyomozás során, hogy a szobalány mást mondott a hatóságoknak, amikor politikai menedékjogot kért, és mást a nyomozóknak. Ez utóbbiaknak azt állította például, hogy a kérvényében egy korábbi erőszakolásra is hivatkozott, ám az ügyészség utána nézett, és nem találta nyomát ennek az esetnek a nő papírjai között, ahogyan a szobalány állítólagos nemiszerv-csonkításáról is ellentmondásos információkra bukkantak.

A nő ügyvédje, Ken Thompson szerint az ügyészség azért hátrál ki az ügyből, mert fél a következményeitől. Thompson kijelentette, hogy ha szükséges, akkor a szélesebb nyilvánosság elé tárja a valódi történetet. Az ügyvéd úgy véli, Strauss-Kahn védői arra építették fel a stratégiájukat, hogy bebizonyítsák, a nő is akarta a szexuális együttlétet. "Ez azonban hazugság" - mondta. "Harcolt azért, hogy elmeneküljön, de Strauss-Kahn térdre kényszerítette és szexuálisan bántalmazta, majd amikor befejezte, ő felkelt és undorában Strauss-Kahn spermáját szétköpködve a szobában elfutott" - írta le a nő szemszögéből a történteket Thompson, és hozzátette: a politikus összezúzta a nő vagináját, megkarmolta a vállát és letépte a harisnyáját.

A francia szocialista párt, amelynek színeiben Strauss-Kahn a 2012-es elnökválasztáson indult volna, pénteken közleményben üdvözölte a manhattani ügyészség döntését a házi őrizet megszűntetéséről. A pártnak július 13-ig kell bejelentenie, kit indítanak az elnökválasztáson, amelyet elemzők szerint DSK jó eséllyel megnyert volna.

Olvasóink írták

 • 7. elemér 2011. július 03. 18:45
  „New York - Egy elmélet szerint, amelyre esküszik a New Yorkban élő nyugat-afrikai közösség egy része, a Dominique Strauss-Kahn ügy eredőjét a guineai belpolitikában és a guineai-francia kapcsolatokban kell keresni. Összeesküvés-elmélet csírája fekete-afrikai módra. Blake Diallo, a New Yorkban élő nyugat-afrikai üzletember sajtótájékoztatót tart a szobalány érdekében. (Amerikai Népszava)
  http://snipurl.com/27v5c3”
 • 6. elemér 2011. július 03. 18:06
  „Nem tudom hogy milyen választást. Ez a hivatal egy életre szóll. Elödje 35 évig volt benne. Nem olvastam vagy hallotam más hivatali ambiciójárol. Egy hires ember fia és nincs szüksége ilyesmire. Egyébként pedig csak követték az ügyet és ez nem jelenti hogy DSK nem bünös. Nem ugy történtek a dolgok mint ahogy ezt ö állitsa, mert ennyi idö alatt nem megy a szex közös beleegyezéssel. Ez a hivatalos vélemény. Ennek ellenére simán meguszhatja, mert van pénze és jó védö ügyvédje.”
 • 5. Yoav-Ben-Meir 2011. július 03. 17:17
  „Elemer!
  arra azert kivancsi lennek vajon ennek ellenere is megnyeri-e a valasztast Cy Vance Jr?!”
 • 4. elemér 2011. július 03. 16:46
  „Örülök hogy végre te is hozzátudsz értelmessen szóllni valamihez. <offtopic>”
 • 3. bonitatwo 2011. július 03. 14:49
  „megoszak?:)
  megosztjak!”
 • 2. elemér 2011. július 03. 06:21
  „Ez lessz egy jó tanulólecke. Elbucsuzhat a bankbetétektöl ez a nö és kiteszik. Bankok megoszák az infot a hatóságokkal és a nyomozónak ez gyerekjáték volt. Nem lehet bankbetétet nyitni min. 2 hiteles fényképes igazolvány nélkül. Ezeknek még nem ment az inglish lengvidzs.”
 • 1. elemér 2011. július 03. 04:51
  „DSK mint IMF fönök jó volt a most jelölt francia nöhöz képest. Az a nö a bankárokat pártolja. Én halgattam az interjut ami megvan Charlie-val online. Azt mondta hogy mindenkinek szigoruan bekell tartani a kölcsönök törlesztését. Szakértök viszont azt állitják hogy lazittani kell, mert ez lehetetlen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

II. Albert monacói herceg feleségül vette Charlene Wittstockot

II. Albert herceg, Monaco uralkodója pénteken feleségül vette Charlene Wittstock dél-afrikai… Tovább olvasom