Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Folyómérgezéssel fenyegetőznek az elkeseredett munkások

A Meuse folyó megmérgezésével fenyegetőznek egy bezárásra ítélt francia csavargyár munkásai, ha nem tárgyalnak velük a kártérítési igényükről. Minthogy a helyszín közel van a belga határhoz, az esetleges folyószennyezés miatt az ügybe bekapcsolódott a belga pénzügyminiszter és több, a Meuse partján fekvő francia és belga település polgármestere is.
A Dinant város közelében fekvő csavargyárat február 7-én záratta be a bíróság. A dolgozók azonnal megszállták a gyárat és kártérítést követelnek, mondván: az üzem hozzá nem értő vezetése vitte csődbe a vállalkozást. Munkahelyük elvesztése miatt most mind az 50 munkás számára fejenként 50 ezer eurós (13 millió forintos) kártérítést követelnek.

Az azóta eltelt öt hét alatt azonban senki sem volt hajlandó érdemben tárgyalni velük. Pénteken és szombaton is csak azért látogatott el a gyárba Dinant polgármestere és egy belga illetékes, mert a munkások már azzal fenyegetőztek, hogy az üzem udvarán, a csatorna mellett lévő, hatalmas hordó tartalmát a folyóba ürítik. A hordóban pedig klórsav van, ami - szakértők szerint - a Meuse egész további szakaszát megmérgezheti és rendkívül súlyos környezeti károkat okozhat. Megállapodni ugyan most sem sikerült, de a munkások azt mondták: keddig hajlandóak várni, de tovább nem.

Olvasóink írták

  • 1. sörös 2008. március 15. 15:03
    „Bocsánat a kíváncsiságomért de mi az a" folyomérgessért"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg akarták ölni Putyint és Medvegyevet?

Az orosz titkosszolgálat szerint egy bérgyilkos végezni akart a március 2-ai elnökválasztás napján… Tovább olvasom