Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Földrengés: 91 órát élt a romok alatt egy fiú

Kilencvenegy órával a pusztító erősségű törökországi földrengés után egy 19 éves fiút húztak ki élve egy épület romjai alól.
Kilencvenegy órával a pusztító erősségű törökországi földrengés után egy 19 éves fiút húztak ki élve egy épület romjai alól a mentőalakulatok Ercisben, a katasztrófa által leginkább sújtott városban.

A szerdán kimentett két tanárnő és egy fiatal fiú óta ő az első túlélő, akit a mentőalakulatok megtaláltak. A hivatalos adatok szerint szerda óta 523-ra nőtt a halálos áldozatok és 1650-re a sebesültek száma. Eddig 185 embert sikerült élve kimenteni a törmelékek alól.

A sátrak hiánya miatt a fedél nélkül maradt túlélőknek helyzetét csütörtökön havazás és esőzések nehezítették. A török kormány elismerte, hogy kezdeti nehézségek voltak a segélyek helyszínre juttatásában és kiosztásában, s hatóságok megnövelték a kiosztott sátrak számát. Mindeközben elkezdtek megérkezni az országba a külföldi felajánlások is. A Törökországgal ápolt nem éppen tökéletes politikai viszonya ellenére segélyszállítmányt küldött a földrengés sújtotta területekre Izrael is. A pokrócokat, ruhákat és könnyen felállítható lakóalkalmatosságokat tartalmazó szállítmány csütörtökön érkezett meg Ankarába. Oroszország, Ukrajna és Németország szintén útjára indított segélyszállítmányokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitörni készül a vulkán: kitelepítés 40 kilométeres körzetben

A chilei kormány elrendelte a kitörni készülő Hudson vulkán körüli 40 kilométeres körzetben élők… Tovább olvasom