Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Fokozott tevékenységet folytat az orosz légierő az európai légtérben

Kedd délután óta fokozott tevékenységet folytat az orosz légierő az európai légtérben, az Északi-, a Keleti- és a Fekete-tenger fölött - közölte a belgiumi Monsban működő európai NATO-parancsnokság.
Az atlanti szövetség összesen 26 orosz katonai gép gyakorlórepülését észlelte. Az Északi- és a Keleti-tenger fölött nagy hatótávolságú, stratégiai bombázók is feltűntek.

Egyes orosz gépek megközelítették a brit légteret, illetve kirepültek az Atlanti-óceán fölé, és délre fordulva, megközelítették Portugália nyugati partjait.

A NATO bírálta, hogy az orosz fél nem adott tájékoztatást a repülési tervekről a polgári légi irányítási hatóságoknak, és a katonai repülések végrehajtása során sem vette fel velük az összeköttetést. Az orosz katonai gépek egy része ki is kapcsolta a transzpondert, azt a berendezést, amely automatikusan jeleket bocsát ki repülés közben, hogy az irányító tornyok azonosítani tudják a gép lajstromozását, típusát. A transzponder kikapcsolása veszélyforrás lehet a civil légi forgalom számára - figyelmeztetett a NATO.

Néhány héttel ezelőtt NATO-közlés szerint egy orosz felderítő repülőgép hatolt be Észtország légterébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódnak az EU-ukrán-orosz gázártárgyalások Brüsszelben

A csütörtök hajnalig folytatott egyeztetéseken sem született végleges megállapodás a felek között arról, miként tud Ukrajna írásos garanciát vállalni a fizetésre. Tovább olvasom