Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Ficonak másfél hónapon belül harmadszor szavaztak bizalmat

Továbbra is posztján marad Robert Fico - az ellenzéknek most sem sikerült menesztenie a szlovák kormányfőt. Az eredmény várható volt, hiszen a 150 fős parlamentben az ellenzéknek csak 64 szavazata van.
Végül a 134 jelen lévő képviselő közül 78 kormánypárti bizalmat szavazott a miniszterelnöknek, 55 ellenzéki pedig bizalmatlanságát fejezte ki, egy képviselő tartózkodott. A kormánypárti többség elvetette az ellenzéki Magyar Koalíció Pártja elnökének, Csáky Pálnak azt a javaslatát, hogy Ficóról titkos szavazással döntsenek. Másfél hónapon belül harmadszor erősítették meg tisztségében a szlovák kormányfőt.

Tavaly december elején egy, a mostanihoz hasonlóan este kezdődő ülésen a koalíció Fico mellett szavazott. Akkor az ellenzék az esti kezdési időponton felháborodva nem vett részt az ülésen. Néhány nappal később a költségvetés elfogadásával együtt ismét bizalmat szavaztak Robert Ficónak és kormányának.

A vita során az ellenzék élesen támadta a kormányfőt, aki - a koalíciós képviselőkkel együtt -az idő nagy részét az üléstermen kívül töltötte. Az ellenzék szerint valójában Fico okolható az állami ingatlantulajdont kezelő Szlovák Földalapon belüli visszaélésekért, amelyek tavaly novemberben koalíciós válságot idéztek elő Szlovákiában.

Fico egyik fő politikai ellenfele, a legnagyobb ellenzéki pártot, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Uniót vezető Mikulás Dzurinda szerint a miniszterelnök arra használja a földalapot, hogy a hozzá és pártjához közel álló személyeket kedvezményesen ingatlanokhoz juttassa.

Olvasóink írták

  • 1. radenkó 2008. január 22. 19:11
    „Bolondnak bolond a szerencséje.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égő autók és bombák Göteborgban

Hatalmas káosz alakult ki Göteborgban kedd hajnalban, miután fegyveres, maszkot viselő férfiak… Tovább olvasom