Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Fico: elfogadhatatlan, hogy magyar nácik masírozzanak

Elfogadhatatlan, hogy bármely szervezet tagjai, például magyar nácik katonai egyenruhában masírozzanak a Szlovák Köztársaság területén - mondta szombati pozsonyi rendkívüli sajtóértekezletén Robert Fico szlovák kormányfő azzal kapcsolatban, hogy a szlovák rendőrség szombaton dél körül a magyarországi Nemzeti Őrsereg 28 egyenruhás tagját állította elő délkelet-szlovákiai Királyhelmecen.

Azok az első és második világháború, valamint a holokauszt áldozatainak állított helyi emlékműnél tartottak volna megemlékezést az első bécsi döntés 70. évfordulóján. Ezzel a döntéssel került Magyarországhoz a korabeli Szlovákia magyaroklakta régiójának nagy része.

Ján Kubiš, a pozsonyi külügyi tárca vezetője jelezte, az ügyről telefon beszélt magyar kollégájával, Göncz Kingával. Figyelmeztette őt a királyhelmeci esetre, és magyarázatot kért azzal kapcsolatban. Robert Kaliňák belügyminiszter hangsúlyozta, hogy ugyan előre bejelentett akcióról volt szó, de a bejelentés nem az előírásoknak megfelelően történt meg, vagyis a helyi városi hivatalt nem értesítették.

Stanislav Jankovič, a szlovák rendőrfőkapitány helyettese a TA3 pozsonyi hírtelevíziónak elmondta: a megemelékezésre 41 magyarországi személy érkezett 15 gépjárművel, és közülük 28 egyenruhát viselt. Utóbbiak kihallgatása nyomozók és ügyész jelenlétében folyamatban van. A szlovák rendőrök azért indítottak eljárást ellenük, mert a Szálasi-rendszer egyenruháját idéző uniformist viseltek, rajtuk tiltott önkényuralmi jelképekkel. Szlovákiában ez akár bűncselekménynek - szélsőséges mozgalmak népszerűsítésének - is számíthat. A főkapitány-helyettes tájékoztatása szerint az egyelőre nem dőlt el, hogy bűncselekmény vagy kihágás miatt vonják-e felelősségre a Nemzeti Őrsereg tagjait.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. pan.cser 2008. november 11. 07:34
  „Ez az alanti megjegyzés a 60.-t illeti, mert ő bujik folyton a bőrömbe!”
 • 61. pan.cser 2008. november 11. 07:31
  „59! Mi van fasiszta, már deportálni akarsz? A fejedben agy helyett egy fekete lyuk! Hol cigányozol, hol költöztetsz olyan vagy mint egy tele klozet, kivéve a fejedet ott egy fekete lyuk, mint mondtam, bár az még mindig jobb mint ha tele van gyurmával.”
 • 60. pan.cser 2008. november 10. 19:35
  „Arról álmodozok hogy szlovák vagyok!
  Átköltöznék oda szivesen,mert teli van a magyarokkal a tököm!”
 • 59. pan.cser 2008. november 10. 19:30
  „58. No most az egyszer egyetértek Veled Te nevemben írogató. Már csak Viktorral kell megbarátkoznod!”
 • 58. Pan.cser 2008. november 10. 17:25
  „Utálom a magyar sovinisztákat!
  Ne csodálkozzatok hogy utálnak benneteket a szlovák barátaink!
  Gyökerek vagytok!”
 • 57. Csodaszarvas 2008. november 10. 11:30
  „pan.cser a 19.hozzászólásodban tudatosult bennem,hogy te egy olyan igazi pénzimádó gyökér vagy! Ha neked nagyvárosi kultúra kell húzzál a picsába Pestre! Vegyék meg rajkán a földeket? Modernkori honfoglalás bazdmeg! Látod neked is az számít ki ad többet,látom magam elött az arcod,biztos ilyen hosszúkás orrod van! Pénz,pénz,pénz,pénz csak ez számít mi! Majd amikor már többen lesznek mert eladtad a földjeidet és kissebségi önkormányzatot alapítanak és szinte mindenbe bele fognak pofázni,meg megvernek a mosoni piacodnál,mert ők is úgy fognak ott ücsörögni mint most a cigányok na akkor leszek kiváncsi a véleményedre!”
 • 56. Csodaszarvas 2008. november 10. 11:05
  „Túrabakancs igazad van,de én azt hittem azt már mindenki tudja és beletörődött,hogy a zsidók a legtöbb háború kirobbantói a büdös pénzimádatuk és sértődöttségük miatt:)!!”
 • 55. Ki a Fasz a Gyerek? 2008. november 10. 10:26
  „Nem.Csak Szlovák nácik masírozhatnak szlovák Területen.Eggyet is értek.Slovák seggbe szlovák lófaszt.”
 • 54. Boróka 2008. november 10. 08:38
  „A náci egyenruhába öltözött, náci jelképeket viselő masírozó hordákat itthon is el kell ítélni!!! Remélem mind a 28 -at jól megbüntetik (2-3 évre kivonják)... és lesz idejük elgondolkodni a "magyarságukról"!!! Szégyelljék magukat!!”
 • 53. szervező 2008. november 10. 08:20
  „Tisztelt hozzászólók!
  Jónéhány utcai rendezvényt szerveztem már.
  Mo-on is bejelentést kell tenni 72 órával a rendezvény kezdete előtt a rendőrségnek. Engedély nem kell hozzá a rendőrségtől, csak bejelentési kötelezettség van.
  Az engedélyt a közterületen történt szervezés miatt kell kérni a közterület ´gazdáitól´. Legtöbbször az önkormányzatoktól. Mo-on közterület bérleti szerződés formájában működik a dolog. Vagy fizetsz a területért, vagy a rendezvény jellege miatt ingyenes, azaz 0 Ft , Szlovákiában 0 korona. Mo-on sem hívja fel a rendőrség a figyelmedet, hogy menj el az önkormányzatra is engedélyért. Ez a te dolgod. Ellenben, ha a rendezvényed alatt a rendőrök kimennek ellenőrizni, akkor a rendőrségi bejelentésben megnevezett felelős személytől kérni fogják a közterületfoglalási engedéylét. Ez normális. Királyhelmecen is ez történt. Mit kell ezen háborogni. Te sem vennéd jó néven, ha a saját játszótereden az udvarodban engedélyed nélkül jelennének meg valakik.
  Drága jó honfitársaink ezt az engedélyt elmulasztották kérni a szlovák önkormányzatnál. Ez persze magas labda volt a szlovák rendőrségnek, le is csaptak rá. Egy kicsit jobban oda kellett volna figyelni a szabályok betartására, főleg ilyen kényes külpolitikai környezetben, mint a szlovák-magyar viszonyok.”
 • 52. obi 2008. november 09. 19:16
  „A Nemzeti Őrsereget én is rühellem és szerintem ezt az egészet a szlovák titkosszolgálat szervezte azért, hogy a dunaszerdahelyi szégyenletes dolgokról eltereljék a közvélemény figyelmét!”
 • 51. pan.cser 2008. november 09. 18:05
  „Semmi hazugság részemről, de nem én írtam a 47-48-at! Nem csodálok egyetlen nemzetet sem, de nem is mocskolok. Azok ártanak nemzetünknek akik gyűlöletet szítanak. Aki nem gyűlölködik az nem jelenti azt hogy imádja azt amit mások csak gyűlölettel illetnek. A józan ész ez lenne a legfontosabb, amely igen sok emberből hiányzik! A más nemzeteket, népeket gyűlölettel emlegetők nem ártatlan kóristafiuk. Mégis minek neveznéd te őket?”
 • 50. Biri 2008. november 09. 17:43
  „pan.cser!
  Te aztán genny vagy!
  A 49.hozzászólásban célzol arra hogy nem te írtad a 47,48.-at.
  Hát én ezt nem veszem be!
  Eddigi írásaidban majdnem ámulattal beszéltél a tótokról,s leszóltad a magyarságot.Tehát én elhiszem hogy utálsz minket!
  Fasiszták pedig utoljára 1945-ben voltak magyarországon,most nincsenek!”
 • 49. pan.cser 2008. november 09. 17:17
  „47,48! Neked az a kereked hiányzik amelyik a többit hajtja, akárcsak Slotának. Te egy dühöngő "mongol" vagy, szeretnélek látni Slotával egy ketrecben. Az biztos, hogy nem vagy normális ember. Az előbb még mindenféle gyűlölködő, fasiszta beszólásaid voltak, igaz most is vagy az csak fordítotál Slotára! Szlovák vagy magyar fasiszta egyremegy, egy ketrecbe veletek és lesz ami lesz.”
 • 48. p* 2008. november 09. 17:03
  „Különben is bevallom:utálom a magyarokat!
  Szerintem lesz még Győr Ráb néven szlovák város!
  Tanuljatok ti is szlovákul mint én!
  Európa legfaszább népe a szlovák.”
 • 47. pan.cser 2008. november 09. 17:03
  „Különben is bevallom:utálom a magyarokat!
  Szerintem lesz még Győr Ráb néven szlovák város!
  Tanuljatok ti is szlovákul mint én!
  Európa legfaszább népe a szlovák.”
 • 46. pan.cser 2008. november 09. 16:22
  „A "Pofátlanok" jóvoltából keveredtünk bele Trianonba, miattuk élnek magyarok nagy számban a határainkon kívül! Ha rajtuk múlna a maradék MO. is elveszne. Európa nem szereti a "pofátlan" féle hőzöngőket. Ez még önmagában nem lenne baj, de ezek az állatok megnehezítik a kinti magyarok életét, hiteltelenné tesznek minden méltányolható magyar magyar igény amely a határainkon túl élő magyarokra vonatkozik. Miért nem tudunk úgy belenyugodni az eseményekbe, mint ahogy az angolok belenyugodtak India elvesztésébe. Ott senki nem haragszik az angolokra, a nyelvüket szívesen tanulják, szokásaikat majmolják. Mi meg? Utálnak bennünket, "hála" a "pofátlanoknak"!”
 • 45. Pofátlan 2008. november 09. 15:52
  „pan.cser!
  Ha nem írtál volna okosnak gondoltunk volna!
  Te nem vagy magyar,az ilyentől mint te elvenném a magyar állampolgárságot,s 20 kilós bőröndel zavarnálakát a határon!
  Az ilyen nemzetgyalázók miatt tart ott az ország ahol!
  Nyaljál be csontig a tótoknak!!!”
 • 44. pan.cser 2008. november 09. 15:46
  „37! Korrekt! Végre valaki aki egyetért velem. Ahogy mondod, kivívtuk Európa utálatát, ezért volt Trianon is többek között. Az utólsó mondataiddal is maximálisan egyetértek. Ahhoz, hogy valaki, hogyan gondolkodik rólam, nos a ki tudja hány pan.cser között én vagyok az eredeti és a józan! Ha nemzetünket fel akarjuk emelni azt csak a szomszédok tiszteletének kivívásával lehet kezdeni. Slotával és magyar megfelelőikkel mindenki veszít. Mondtam már, itt a határ közvetlen közelében a barátságból, az üzletből mindenki hasznot húz. De ne adj Isten egy konfliktus, csak bajt, könnyeket, halált hozhat. Isten óvjon bennünket ettől!”
 • 43. Túrabakancs 2008. november 09. 15:09
  „Ti magyarellenes emberkék! /pan.cser stb. /
  Nézzétek meg hogy mi folyik hétvégenként a hitgyülis csarnokban,
  és akkor mondjad ránk hogy fasiszta banda! Nyíltan magyarellenes
  és Izraelt éltető agymosó énekeket hangoztatnak, ahol a többi
  nép kiszolgálója lesz a zsidóságnak! Ez normális szerintetek? Ezt
  miért kell eltűrnünk?! Ez rasszista szólam a részükről! Ráadásul a
  dalok közben sokan félájultan rogynak össze a vezetőjük előtt,
  szerintem egy szavába kerülne a főnöküknek hogy gyilkoljatok,
  aztán megindulna ellenünk a héber horda! Szóval nem a Szlovákok-
  tól kell tartanunk, az ellenség már itt van köztünk.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiában előállították a magyar radikálisokat

A szlovák rendőrség előállította szombaton egy magyarországi radikális csoport, a nyíregyházi… Tovább olvasom