Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Feltételezett afgán rendőrök újabb NATO-katonákat öltek meg

Feltételezett afgán rendőrök megöltek négy NATO-katonát vasárnap reggel az ország déli részén - közölte az atlanti szövetség vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) kabuli parancsnoksága.
A nyilvánosságra hozott közlemény nem említette az áldozatok nemzetiségét.

A NATO egyelőre nem ismertette a támadás körülményeit sem, csupán arra utalt, hogy azt az afgán rendőrség feltételezett tagjai hajtották végre. Egy támadóval végeztek az ISAF katonái.

Ez volt a második ilyen jellegű támadás alig fél napon belül.

A londoni védelmi minisztérium szombat este jelentette be, hogy egy rendőri egyenruhát viselő afgán fegyveres két brit NATO-katonát gyilkolt meg az afganisztáni Hilmend tartományban.

Hírügynökségi jelentések szerint idén eddig legkevesebb 51 NATO-katonát öltek meg az afgán rendőrségbe beépült személyek, egy pénteki támadást pedig amerikai katonai egyenruhába öltözött tálibok hajtottak végre. Erről az ISAF parancsnoksága szombaton számolt be.

A közlemény szerint amerikai uniformisban voltak azok az afganisztáni tálib lázadók, akik az ország déli részén lévő Hilmend tartományban támadást indítottak a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) Camp Bastion nevű támaszpontja ellen. A támadásban két amerikai katona vesztette életét.

A brit és amerikai katonáknak otthont adó bázist 15 lázadó támadta meg, valamennyien amerikai katonai egyenruhát viseltek. A nyilatkozat szerint fegyverekkel "jól felszereltek, kiképzettek és felkészültek" voltak. A támadás során megölték az amerikai hadsereg két katonáját és 6 Harrier típusú vadászgépet megsemmisítettek.

A támaszponton állomásozik Harry herceg, a brit trónörökös kisebbik fia is, akinek nem esett bántódása. Korábbi értesülések szerint a tálibok Harryt akarták megölni.

A bázist védő biztonsági személyzet a 15 közül 14 támadót megölt, egyet pedig őrizetbe vett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai egyenruhában támadták a tálibok pénteken a Camp Bastion bázist

Amerikai egyenruhát viseltek azok az afganisztáni tálib lázadók, akik pénteken az ország déli részén… Tovább olvasom