Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Felrobbantottak egy vasúti szakaszt Koszovóban

Pénteken kora este ismeretlen tettesek a levegőbe röpítettek egy vasúti szakaszt Koszovóban, a fővárostól, Pristinától 30 kilométerre északnyugatra. A robbantás mindössze néhány perccel azelőtt történt, hogy a pályán elhaladt volna egy szerbeket szállító vonat.
A Zvecsani és Koszovo Polje közötti vasútvonalon túlnyomórészt szerbek utaznak, a kérdéses vonaton pár tucatnyian tartózkodtak. Az incidenst követően a vonat utasait leszállították és autóbuszokkal vitték tovább.

Az esetet elítélte Nebojsa Jovics a Koszovszka Mitrovica-i Szerb Nemzeti Tanács vezetője, és a hatóságok azonnali reagálását követelte. Jovics közvetve a nemzetközi rendfenntartókat tette felelőssé a történtekért, hangsúlyozva, hogy nem lépnek felkellő szigorral, ami bátorítólag hat az ilyen cselekmények elkövetőire. Szerinte ez jó alkalom, hogy azok, akik Koszovó státusáról döntenek, meggyőződjenek róla, mi vár a szerb és más nem albán nemzetiségű lakosságra a tartomány esetleges függetlenné válása esetén.

A koszovói rendőrség is megerősítette a robbantás tényét. Veton Elshani rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az incidens során nem történt személyi sérülés, erőik azonnal elvégezték a helyszínelést, de az elkövetők kilétéről vagy a robbantás motívumairól még nem rendelkeznek információkkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iraki kivonulásról beszélt az amerikai elnök

Az Egyesült Államok csak akkor vonja ki 2008 elejéig harcoló katonai alakulatait Irakból, ha azt a… Tovább olvasom