Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Feloszlatták az ír parlamentet

A bolgár államháztartási hiány a bruttó hazai termék (GDP) 3,9 százaléka volt tavaly, a deficit elmaradt a tervezett 4,6 százaléktól - közölte végleges adatként kedden a balkáni ország pénzügyminisztériuma.
Brian Cowen ír kormányfő kedden feloszlatta az ír parlamentet és búcsúbeszédében sajnálatának adott hangot, amiért az ország a csőd szélére került.
A kormányfő bejelentette azt is, hogy az új parlament március 9-én ül majd össze, a választás napját kormányforrások február 25-re adták meg. Cowent még a nap folyamán fogadja Mary McAleese elnök asszony, az időpontot hagyományosan az államfő jelöli ki.
Cowen a múlt hónapban veszítette el parlamenti többségét, miután kormányának szembesülnie kellett azzal, hogy a gazdasági és pénzügyi válság következtében az ír bankok a csőd szélére kerültek. Megmentésük az ország bruttó hazai termékének (GDP) a harmadába került, amit egy megszorító csomaggal kellett kompenzálni.
"Úgy vélem, keményen megdolgoztunk azért, hogy a múltban elkövetett hibákat kijavítsuk, és biztosítsuk országunk számára a jövőbeni gyógyulást" - mondta Cowen, hozzáfűzve: "Ez a választás megrajzolja gazdaságunk jövőjét. Meghatározza, vajon Írország ebből a recesszióból előre mozdul-e, meghosszabbítja-e vagy megadja magát neki".
Cowen beszédét néma csöndben hallgatták a komor hangulatú képviselők, taps csak a végén hangzott el, akkor is csak saját pártja, a Fianna Fail részéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptom - A Hurghadán élő magyarok nyugalomról számoltak be

Az egyiptomi Hurghadán nyugalom uralkodik. Tovább olvasom