Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Félautomata fegyverek betiltása: bvalószínűleg elbukik a javaslat az USA-ban

A fegyvertartással kapcsolatos szabályok szigorítását célzó kormányzati erőfeszítéseket a december 14-i newtowni vérengzés indította el.
Az amerikai lőfegyver-lobbi abból indul ki, hogy a félautomata fegyverek betiltására irányuló kezdeményezés előreláthatóan nem kapja meg az ahhoz szükséges támogatást a kongresszusban - nyilatkozta a CNN hírtelevíziónak hétfőre virradóan David Keene, az amerikai Nemzeti Lőfegyver Szövetség (NRA) elnöke.

A fegyvertulajdonosok érdekeit képviselő szövetség vezetője szerint minden valószínűség szerint elbukik a kongresszusban az a törekvés is, hogy betiltsák a nagykapacitású tölténytárakat is.

A fegyvertartással kapcsolatos szabályok szigorítását célzó kormányzati erőfeszítéseket a december 14-i newtowni vérengzés indította el. A connecticuti településen egy ámokfutó 26 emberrel - majd magával is - végzett. Az áldozatok közül 20 kisiskolás volt.

A vérengzést követően Barack Obama elnök Joe Biden alelnököt bízta meg annak a munkacsoportnak a vezetésével, amely a szigorításra vonatkozó megfelelő ajánlások kidolgozását kapta feladatául.

Az alelnök várhatóan kedden kívánja az elnök elé terjeszteni javaslatait. Annyi azonban kiszivárgott, hogy munkacsoportja
valószínűleg javasolni fogja a fegyvervásárlások átfogó vizsgálatát, valamint a félautomata lőfegyverek és a nagykapacitású tölténytárak betiltását.

A Nemzeti Lőfegyver Szövetség már korábban jelezte, hogy ellenzi a fegyvertartásra vonatkozó új jogszabályok bevezetését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átfogó bevándorlási reformot készíttet elő Obama elnök

A The New York Times forrásai szerint a Fehér Ház nem amnesztiára gondol. A készülő koncepció… Tovább olvasom