Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Ezrek tüntették Athénben a megszorítások ellen

Ezrek tüntettek az athéni parlament előtt immár negyedik vasárnap a megszorító intézkedések ellen. Fütyülve, görög zászlókat lobogtatva, "Tolvaj" kiáltásokkal gyűltek össze a tüntetők a parlament előtt, ahol néhány órával korábban Jeórjiosz Papandreu kormányfő bizalmi szavazást kért az átalakított kormányának.
A bizalmi szavazást kedd este tartja a görög törvényhozás. Papandreu, aki a 300 fős parlamentben 155 képviselői hellyel megőrizte abszolút többségét, június végén újabb megszorító tervet akar elfogadtatni a nemzetközi pénzügyi segítség érdekében, amely nélkül Görögországot államcsőd fenyegeti. Az ellenzéki pártok - a jobboldali Új Demokrácia, a szélsőjobb Népi Ortodox Riadó Pártja (LAOSZ), a Görög Kommunista Párt (KKE) és a radikális baloldali Szüriza - vezetői előre hozott választásokat követelnek.

"A tavalyi megszorító intézkedésekkel az ország szegényebb lett, több vállalat bezárt. Választásokat akarunk, a kormánynak nincs meg a legitimitása a megszorítások folytatására" - mondta Maria Papadimitriu 52 éves tüntető, egy vállalat alkalmazottja.

Papandreu 2009 októberében került hatalomra, 2010-ben állapodott meg a Nemzetközi Valutaalappal egy háromévi futamidejű, 110 milliárd eurós kölcsönről drákói megszorító intézkedésekért cserébe. A tüntetés idején az eurozóna pénzügyminiszterei Luxemburgban tanácskoznak a Görögországnak nyújtandó újabb hitelrészlet folyósításáról. Legkorábban hétfőn döntenek arról, hogy az Európai Unió folyósítja-e az újabb sokmilliárdos hitelrészletet a súlyos adósságproblémával küzdő Görögországnak.

Olvasóink írták

  • 1. Star-Spangled 2011. június 20. 20:53
    „Ott is a 45-eves nyugdijasok miatt ment tonkre az orszag!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barack Obama a republikánus házelnökkel alkotott egy golfpárost

Egy párosban játszott és győzött a golfpályán Barack Obama amerikai elnök és John Boehner… Tovább olvasom