Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Észak-Koreából ismét ágyúzás döreje hallatszott

Észak-Koreából ágyúzás döreje hallatszott pénteken azon a szigeten, amelyet a héten Phenjan megtámadott.

Egy jonpjongi lakos beszámolt arról, hogy ágyútűznek vélhető dörejeket hallott, illetve füstoszlopot látott felemelkedni a szigetről is látható egyik távoli területen.

A dél-koreai tévé beszámolója szerint a lövedékek a sárga-tengeri vitatott határterületen, a fegyverszüneti vonal észak-koreai oldalán csapódtak be a vízbe. Dél-koreai területen nem történt becsapódás, károkról nem érkeztek jelentések.

A hadsereg azt közölte, hogy Észak-Korea tüzérségi lőgyakorlatot tart a Sárga-tengeren, annak a szigetnek a közelében, amelyet a héten ért támadás.


2010. november 23-án készített és november 26-án közreadott felvétel, amelyen füst gomolyog, miután észak-koreai lövedékek csapódtak be házakba. Fotók: MTI.
2010. november 23-án készített és november 26-án közreadott felvétel, amelyen füst gomolyog, miután észak-koreai lövedékek csapódtak be házakba. Fotók: MTI.


Kép: MTI.
Kép: MTI.


Szöulban kisebb pánik tört ki a lövöldözés hírére. Esett a kötvények, a helyi fizető eszköz, a von értéke és a részvények ára.

Egy piaci elemző azt mondta, hogy a befektetők egyre nyugtalanabbak a tervezett dél-koreai-amerikai közös hadgyakorlat előtt. A fő kérdés az, hogy Észak-Korea ismét előre nem látható, hirtelen módon reagál-e.

Négy ember meghalt kedden, amikor az észak-koreai tüzérség mintegy 170 lövedéket zúdított a dél-koreai Jonpjong szigete felé, és ezeknek körülbelül a fele magán a szigeten csapódott be.

Phenjan akkor azt állította, hogy csupán viszonozta a Dél-Korea felől érkezett lövéseket. Ez volt az első alkalom, hogy az 1950-53 közötti koreai háború óta polgári lakosságot ért támadás Dél-Koreában.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyazonosságáért gyilkolta meg barátját egy tajvani férfi

Meggyilkolta barátját és ellopta annak személyazonosságát egy tajvani férfi, hogy megmeneküljön a… Tovább olvasom