Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Észak-Korea üzent: minden helytelen szónak katasztrofális következményei lehetnek

Phenjan azt üzente a dél-koreai elnöknek, hogy válogassa meg a szavait, mert ha nem, annak katasztrofális következményei lehetnek.
Phenjan azt üzente szerdán a dél-koreai elnöknek, hogy "válogassa meg a szavait", és ne tegyen a minapi beszédében elhangzottakhoz hasonló provokatív megjegyzéseket, mert annak "katasztrofális következményei" lehetnek.

"Minden egyes helytelen szónak katasztrofális következményei lehetnek a Koreai-félszigetre és a Koreai-közi kapcsolatokra nézve, amelyek amúgy is a legalacsonyabb szintre süllyedtek" - üzente Pak Gun Hje dél-koreai elnöknek a Koreai-félsziget békés újraegyesítéséért felelős phenjani bizottság illetékese.

A tisztségviselő arra reagált, hogy a dél-koreai elnök kedden a Cshonan hadihajó elsüllyesztésének harmadik évfordulóján tartott megemlékezésen az atomfegyverekről és a rakétafejlesztési programról való lemondásra szólította fel Phenjant. "Észak-Koreának azonnal sutba kell dobnia azokat az elképzeléseket, hogy az atomfegyverek megvédik rezsimjét. Számára az egyetlen lehetőség a túlélésre az lenne, ha önként lemondana atomfegyvereiről, rakétáiról, provokációiról és fenyegetéseiről, és a nemzetközi közösség felelős tagjává válna" - hangoztatta Pak Gun Hje.

A phenjani tisztségviselő azt üzente közleményében a dél-koreai államfőnek, hogy legyen megfontoltabb, mert ha a konfrontáció útjára lép, akkor - mint írja - "dicstelen vége lesz" az elnöki megbízatásának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Tiszta hülyeség, hogy Magyarország nem demokrácia˝

A magyar kormány tevékenységének számos pontját lehet bírálni, az azonban nem helytálló… Tovább olvasom