Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Észak-Korea gyerekeken tesztel vegyi fegyvereket

Észak-Korea szellemileg és fizikailag visszamaradott gyerekeken teszteli biológiai és vegyi fegyvereit - írta pénteken weboldalán az Al-Jazeera English nevű hírtelevízió. Biztonsági szakértők szerint Phenjannak van a világ legnagyobb biológiai és vegyi fegyvereket gyártó programja, és becslések szerint több mint ötezer tonna biokémiai fegyvert raktároznak.
"Ha fizikailag vagy szellemileg fogyatékosnak születsz, a kormány szerint úgy tudsz legjobban hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez, ha kísérleti egér leszel vegyi fegyverekkel végzett kísérletekben" - közölte az Al-Jazeerával Im Cshunjang, aki tíz éve szökött meg Észak-Koreából. A volt katonaszázados a kommunista állam egyik elit kommandójának volt a tagja, és jelenleg a dél-koreai titkosszolgálat védelme alatt él Szöulban.

Im elmondta, hogy egykori parancsnoka a katonai vezetés nyomására saját 12 éves szellemi fogyatékos lányát is "felajánlotta" a kísérletekre. Az észak-koreai szökevény elmondta, hogy egyik beosztottja saját szemével látta, hogyan végeztek kísérleteket embereken mérges gázokkal. A politikai foglyokon végzett kísérletekről már több észak-koreai szökevény is beszámolt, de ez az első alkalom, hogy fogyatékos gyerekeken végrehajtott kísérletekről van szó.

Im a hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította, hogy eddig azért nem mesélt az embereken végrehajtott kísérletekről, mert túl fájdalmas volt arról beszélnie. A férfi végül azért számolt be az esetről, mert az országot vezető Kim Dzsong Il egészségügyi állapota rohamosan romlik, és a kommunista állam egyre kiszámíthatatlanabbnak tűnik. Im elmondta: attól tart, hogy az ország atomkísérleteire figyelve a nemzetközi közösség nem figyel fel a valószínűbb biokémiai fenyegetésre, közölve, hogy Phenjan nem habozna bevetni vegyi fegyvereit.

"Az embereken végzett kísérletek megszokott gyakorlatnak számítanak" - közölte egy volt ENSZ tisztségviselő, aki éveket töltött az észak-koreai vegyifegyver-programok vizsgálatával. Kim Szanghun elmondása szerint az észak-koreai közvélemény számára "általánosan elfogadott ténynek" számít, hogy embereken hajtanak végre kísérleteket, és ugyanezt nyilatkozta Im is, aki szerint "a legtöbben tudják, hogy megtörténnek".

Becslések szerint Észak-Korea több mint ötezer tonnányi, vegyi és biológiai hadviseléshez használható anyagot tárol, köztük mustárgázt, a szarin nevű idegmérget, vagy a lépfenét és kolerát okozó baktériumot.

Olvasóink írták

 • 6. janika 2009. július 28. 12:04
  „Hát micsoda elképesztő fotók készültek erről a gyermek irtásról! Szinte túlszárnyalja a Hitleriféle akciót.
  A H1,N1 vírus csak "kismiska" hozzájuk képest!”
 • 5. obama 2009. július 27. 06:10
  „ijenkor kellene lepni amerikanak.a cia elintezne azt az elnokot.”
 • 4. vonLichthofen 2009. július 26. 13:40
  „Ahhoz túl gyáva vagyok /nem vagyok egy hős típus/ hogy leírjam, de hidd el, hogy megtörtént.”
 • 3. AranyKözépút 2009. július 26. 09:27
  „melyik országra gondolsz?”
 • 2. vonLichthofen 2009. július 26. 05:23
  „Ja, asher
  valóban gyalázatos, nem emberhez méltó, sátáni, gyerekeken vagy felnőtteken vegyi anyagokat kipróbálni.

  Az ötvenes években volt egy ország/kettő/ az egyik nagyon ki akarta próbálni az atom/nukleáris sugárzás hatását élő embereken. A másik ország vezetője meg készségesen ráállt, hogy kipróbálja a saját országa gyerekein, akik közül sok százan a kísérletet követő napokban szörnyű halállal haltak, további ötezer meg két éven belül.
  A dolog érdekessége, hogy az összes kisérletalany nem az említett vezető közvetlen törzséhez tartozott.”
 • 1. asher11 2009. július 25. 18:24
  „Hat kerem Phen-Jang megismetli talan az Euthanasia programot amit Hitler parancsara a Hadamar-i kozpontban
  mar kiprobaltak egyszer!!
  Gyalazatos!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melegellenes játék ellen tiltakoznak homoszexuális csoportok

Puskával kell homoszexuálisokat lelőni a Watch out, behind you, Hunter! című játékban, amely óriási… Tovább olvasom