Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Erős földrengés Új-Zélandon

Megszűnt az áram- és a telefonszolgáltatás az új-zélandi Christchurch városában kedden egy jelentős földrengés hatására. A szeptember 4-ei, 7-es erősségű rengés óta több száz utórengés történt a város térségében, de a keddi, 5-ös erősségű ezek között kiemelkedő volt.
A földmozgás megremegtette az épületeket, a lakásokban leestek a tárgyak a polcokról. Emberi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés, de sok lakos ijedtében kiszaladt az utcára. Néhányan sokkot kaptak. A polgári védelem több bejelentést kapott kőépületek enyhe megrongálódásáról. A városközpontban több üzletben, irodában kiürítést rendeltek el.

Christchurch nemzetközi repülőterén egy építkezésről 300 munkást kimenekítettek. A légikikötőt egy rövid időre lezárták, amíg ellenőrizték a kifutó- és leszállópályák állapotát, majd ismét megnyitották azokat.
A rengés középpontja a várostól tíz kilométerre délnyugatra, kilenc kilométerrel a földfelszín alatt volt - közölte az új-zélandi földtani intézet. A tájékoztatás szerint a lakosok azért érezték azt olyan erősnek, mert nem nagy mélységben történt.

A szeptember 4-ei földrengést követően a szakértők úgy vélekedtek, hogy 50 ezer otthonban kell nagyobb felújítást végezni, 1200-at pedig le kell bontani. A károk mértékét 2,9 milliárd amerikai dollárra becsülték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt mind a 37 bányász

A föld alatt rekedt mind a 37 bányász holttestét megtalálták a közép-kínai Honan tartomány szénbányájában, ahol szombaton sújtólégrobbanás történt. Tovább olvasom