Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Emberöléssel is vádolják az amstetteni rémet

Ausztria - Emberölés gyanúja miatt is vádat emelt csütörtökön az alsó-ausztriai tartományi ügyészség az "amstetteni rémként" emlegetett Josef Fritzl ellen, aki huszonnégy éven át fogságban tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette saját lányát.

A testület szóvivője bejelentette, hogy a több hónapig tartó vizsgálat után elkészült a vádirat, amelynek pontjai között emberölés, nemi erőszak, vérfertőzés, súlyos kényszer alkalmazása, személyes szabadság korlátozása és rabszolgasorsban tartás szerepel. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja az ellene felhozott vádpontokban a most hetvenhárom éves férfit, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélheti őt.

A világszerte nagy port felvert amstetteni eset áprilisban robbant ki. Akkor derült fény arra, hogy a végzettségét tekintve mérnök Fritzlnek hét gyermeke született a ma negyvenkét éves Elisabethtől. Az egyik csecsemő azonban háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi bevallása szerint egy kályhában elégette. Elisabeth és három gyermeke az apjuk által épített tömlöcben sínylődött idén tavaszig. Három másik gyereket a "nagyszülők" magukhoz vettek: ők úgy nőttek fel, hogy még csak nem is hallottak a testvéreikről.

A St. Pölten-i ügyészség az emberölés vádját arra a szakértői jelentésre alapozta, amely szerint a mérnöknek tisztában kellett lennie azzal, hogy az 1996-ban világra jött újszülött életveszélyes állapotban van, mégis elmulasztotta a segítséghívást.

Bár a pszichiátriai vizsgálat megállapította, hogy Fritzl végig tudatában volt cselekedete súlyának és következményének, a szakértői vélemény szerint nagy mérvű lelki-szellemi elferdülés mutatható ki nála. Erre való tekintettel az ügyészség kezdeményezte, hogy büntetésének kiszabása után helyezzék el az abnormális elítéltek számára fenntartott intézményben.

A gyanúsítottnak tizennégy nap áll a rendelkezésére, hogy ellenvetéssel éljen a vádiratban foglaltak ellen. Az ügy tárgyalására valószínűleg jövő márciusban kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kína enyhít a külföldi gazadsági hírszolgáltatókon

Kína csütörtökön beleegyezett abba, hogy enyhít a gazdasági híreket adó külföldi hírügynökségekre… Tovább olvasom