Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Ember okozta a Los Angeles-i erdőtüzet

Ember okozhatta a nagy Los Angeles-i erdőtüzet - jelentette ki szerdán az oltási munkák helyettes parancsnoka, miközben a tűzoltók - a kedvezőre fordult időjárásnak hála - jelentősen előrehaladtak a várostól északra tomboló hatalmas tűz megfékezésében.
Carlton Joseph helyettes parancsnok hozzátette: azt egyelőre nem tudják megmondani pontosan hogyan kezdődött a tűz, véletlenül avagy gyújtogatás miatt. A nyomozók vizsgálataik során a villámcsapást, mint okot kizárták, további részleteket azonban egyelőre nem árult el.

Az oltásról elmondta, hogy a mentési munkákban részt vevő, mostanra összesen 4100 tűzoltónak sikerült körkörös védelmet kialakítania a lángoktól borított terület mintegy ötöde körül, nagyrészt bulldózerekkel megtisztítva a területet a bozóttól, illetve ellentüzek gyújtásával útját állva a lángoknak. A földgyaluknak a tervek szerint még mintegy 150 kilométernyi védősávot kell létrehozniuk a tűzvész keleti frontján, az úgynevezett San Gabriel Vadon Térségének közelében. Az oltásban 17 helikopter, 10 tűzoltó repülőgép, 488 fecskendő és 64 bulldózer segédkezik.

Az Angelesi Nemzeti Erdőben szerdáig közel 57 ezer hektár erdőt elpusztító tűz oltási munkálatait szerdán reggel Arnold Schwarzenegger kormányzó is megszemlélte, gazdag reggelit szállítva a tűzoltóknak.

Augusztus 26-i keletkezése óta a tűzvész több mint hatvan házat emésztett fel, két tűzoltó halálát okozta, és otthona elhagyására kényszerített több ezer embert. Két napja, hétfőn még 35 ezer hektárra becsülték a felperzselt területet. A lángokkal akkor 2500 tűzoltó küzdött, s mivel munkájuk eredménye alig mutatkozott, újabb 6000 ház lakóinak kézbesítették a kiürítési parancsot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengett a föld Indonéziában

Nagy erejű földrengés rázta meg szerdán az indonéziai Jáva sziget déli partvidékét. A hatóságok szőkőárriadót rendeltek el, aztán lefújták. Tovább olvasom