Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Eltűnt a szerb belügyből Mladics ujjlenyomata

Szerbia - Eltűnt a rendőrségről annak a dokumentációnak egy része, amelyet a háborús bűnökkel vádolt volt boszniai hadseregparancsnok, Ratko Mladics adott át még 1999-ben új személyazonossági igazolványért folyamodva, miután korábban megszerezte a szerb állampolgárságot. Az eltűnt okmányok között volt a vádlott ujjlenyomata is.
A B92 Televíziónak nyilatkozó Raszim Ljajics, a hágai együttműködést irányító testület vezetője megerősítette az információt azzal a megjegyzéssel, hogy erről nem kellene a nyilvánosság előtt beszélnie, de az esetet ki fogják vizsgálni utalva arra a magától értetődő következtetésre, hogy valaki vagy valakik a belügyben fedezték a szökésben levő Mladicsot.

Ratko Mladics még 1995-ben.
Ratko Mladics még 1995-ben.

A Blic belgrádi napilap - amely ugyancsak hírt ad a botrányról - azt írja, hogy a ujjlenyomatra azért lenne szükség, hogy megállapítsák Mladics személyazonosságát abba az esetben, ha új, hamis névre szóló személyi okmányokkal rendelkezne és megváltoztatta volna külsejét. A nagy példányszámú újság szerint az ujjlenyomat eltüntetésének a felfedezése feldühítette Szasa Vukadinovicsot, a titkosszolgálat új vezetőjét, akinek munkába állása után állapították meg az adatok eltűnését kiszivárgását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekapcsolták a hadronütköztetőt

Svájc - A fizika alapkutatásának egy újabb mérföldkövéhez érkezhetünk. A világ legnagyobb részecskegyorsítója megkezdte működését a Genf melletti nemzetközi kutatóközpontban, a CERN-ben. Tovább olvasom