Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Eltemették a Charlie Hebdo vezető karikaturistáját

Charbot több százan búcsúztatták el, majd szűk családi körben temették el a pontoise-i temetőben.
Több százan búcsúztatták el pénteken Charbot, a Charlie Hebdo szatirikus hetilap igazgatóját és vezető karikaturistáját, akit január 7-én az újság 11 munkatársával együtt két dzsihadista a szerkesztőség épületében megölt.
A búcsúztatás helyszínére az Internacionálé dallamára kísért koporsót hatalmas tapssal fogadta a tömeg.

A Charb művésznéven ismert Stéphane Charbonnier búcsúztatásán, amelyet szülővárosában, a Párizs közeli Pontoise-ban tartottak, a hozzátartozókon és a lapnak a terrortámadást túlélt munkatársain kívül, megjelent a kormány több tagja, köztük Christiane Taubira igazságügyi, Najat Vallaud-Belkacem oktatási és Fleur Pellerin kulturális miniszter, valamint Jean-Luc Mélenchon, a kommunista Baloldali Front társelnöke.

Gyászolók állnak a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap főszerkesztőjének, a terrortámadás áldozatává vált Stéphane Charbonnier-nek a koporsója mellett az elhunyt gyászszertartásán, Pontoise-ban 2
Gyászolók állnak a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap főszerkesztőjének, a terrortámadás áldozatává vált Stéphane Charbonnier-nek a koporsója mellett az elhunyt gyászszertartásán, Pontoise-ban január 16-án.
Fotó: MTI/EPA/Pool/Martin Bureau

"Charlie élni fog. A keményfejűek csapatának, amely ma hősét siratja, a büszkeségtől dobog a szíve. Ő volt a történelem egyik első olyan karikaturistája, aki az elveiért halt meg" - mondta a kommunista politikus.

Az épületből kiszorult több száz névtelen gyászoló óriásképernyőkön követte a szertartást, amelyen kollegái, politikusok és művészek búcsúztak a 47 éves karikaturista-lapigazgatótól.

A búcsúztatás után Charbot szűk családi körben temették el a pontoise-i temetőben.

A karikaturista 2009 óta irányította a 45 éve alapított lapot. Elkötelezett szélsőbaloldali gondolkodóként azt állította: nem fél senkitől. Neve 2013 tavasza óta szerepelt az angol nyelvű dzsihadista magazinnak, az Inspire-nak "az iszlám ellen elkövetett bűnök miatt élve vagy halva keresettek" listáján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy hajó a Jangcén, sokan eltűntek - fotók

A kínai média szerint húsznál több ember eltűnt a balesetben, sokan közülük külföldiek. Tovább olvasom