Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Éltefogytig tartó börtön az osztrák baltás gyilkosnak

Ausztria - Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt pénteken egy bécsi bíróság egy 39 éves férfit, aki azért ölte meg öt családtagját, hogy ne kelljen átélniük a pénzvesztéséből származó szégyent. A férfi egy baltával ölte meg feleségét, lányát, szüleit és apósát, három különböző városban.
A csak Reinhard S. néven azonosított bécsi PR-tanácsadó azután végzett családtagjaival, hogy egy kockázatos spekulációs üzleten háromszázezer eurót (79 millió forint) vesztett.

A gyilkosságot előre kitervelő, és csak ezért baltát vásároló 39 éves férfi a szégyentől akarta őket megkímélni. A két napos tárgyalás alatt a vádlott életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte. Ügyvédje azzal védekezett, hogy védence nem volt beszámítható állapotban, amikor a gyilkoságokat elkövette, de az elmeorvosi vizsgálat ezt nem támasztotta alá. A férfi először 42 éves feleségét, és hétéves lányát ölte meg bécsi lakásukban, majd Ansfelden városába hajtott szüleihez, ahol még apjával megebédelt, mielőtt megölte volna őt és anyját. A következő állomás Linz volt, ahol nyolcvanéves apósával végzett. Egy bordélyház meglátogatása, majd egy öngyilkossági kísérlet után feladta magát a rendőrségen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem cigarettacsikk okozta a németországi busztüzet

Németország - Sikerült azonosítani a kedd esti, Hannover közeli buszbaleset 20 halálos áldozatát -… Tovább olvasom