Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Elsüllyedt egy külföldieket szállító turistahajó a Vietnám partjainál

Elsüllyedt egy külföldieket szállító turistahajó csütörtökön a vietnámi Ha Long-öbölben, s tizenketten - egy kivételével külföldiek - életüket vesztették.

Quang Ninh tartomány turisztikai és kulturális hivatalának igazgatója, Doan Manh Linh arról számolt be, hogy sok turistát a segítségükre siető halászok mentettek ki a vízből, és több vietnámi hajótöröttet is a fedélzetükre vettek.
Ngo Van Hung, az öböl igazgatásával foglalkozó hatóság vezetője közölte, hogy a hajón húsz külföldi turista, egy idegenvezető és a legénység hat tagja tartózkodott, amikor az helyi idő szerint hajnali öt óra tájban elsüllyedt. "Sikerült 15 embert kimenteni - köztük kilenc külföldit és a legénység hat tagját -, s ugyanakkor 12 holttestet emeltek ki a vízből".
Az igazgató szerint a hajón ausztrál, brit, francia, olasz, orosz, svájci, svéd és amerikai turisták kirándultak az öbölbe. A többségükben 20-25 éves áldozatok között hét nő van. A hajó éjjelre lehorgonyozva állt több másik mellett. Az áldozatok - akik éppen aludtak - a hajótestben rekedtek, és nem tudtak kitörni, miközben a tízméteres mélységbe merültek. Az időjárás kellemes volt.
"Egy perc alatt elsüllyedt" - mondta az olasz Stefano Corda, aki egy barátjával együtt időben észrevette a jármű feldőlését. "Mire kimentünk a fedélzetre, már majdnem függőlegesen állt" - tette hozzá. Más túlélők úgy látták, hogy egy kitört hajópalánk helyén zúdult be víz a jármű belsejébe. A legénység segíteni próbált: megkísérelte meggátolni a víz betörését, és riasztotta az alvókat - mondták.
A Hanoitól csaknem kétszáz kilométerre - alig három órányi útra - északkeletre fekvő, rendkívüli természeti adottságú Ha Long-öböl - a leszálló sárkányok öble - népszerű turistalátványosság, csaknem háromezer kisebb-nagyobb szigetecske és lenyűgöző, több száz méter magas szirt található itt. Évente több mint ötmillió látogató keresi fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos merénylet Irakban

Legalább 13 ember meghalt és 33 megsebesült csütörtökön Irakban, mert felrobbant egy gépkocsiba… Tovább olvasom