Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Előrehaladott stádiumban az iráni atomfegyver

Előrehaladott stádiumban tart az iráni atomfegyver előállítása - mondta a szombaton megjelent interjúban az izraeli védelmi miniszter az AFP hírügynökség információ szerint.
Ehud Barak a "The Washington Post" napilapnak és a "Newsweek" magazinnak nyilatkozva azt mondta, hogy az izraeli vezetés gyanúja szerint Iránban valószínüsíthetően egy föld-föld vezérlésű rakétára szerelhető nukleáris robbanófej kifejlesztésén dolgoznak. Az izraeli védelmi miniszter nyilatkozata szerint elképzelhető, hogy Iránban a Natanz-ban zajló munkálatokon kívül titokban másutt is dúsítanak uránt, ami az atomfegyverek előállításához szükséges. Ehud Barak nem ért egyet azzal a tavaly év végén megjelent amerikai titkosszolgálati jelentéssel, amely szerint a teheráni vezetés már 2003-ban felhagyott a nukleáris fegyverprogrammal.

A védelmi miniszter szavai szerint az lehetséges, hogy Iránban annak idején az Egyesült Államok erős fegyverkezése miatt lelassították a nukleáris fegyverek fejlesztését. De Ehud Barak szerint Izrael meg van győzödve arról, hogy Irán atomfegyver-programja már jóval előrehaladottabb stádiumban van, mint annak idején az úgynevezett Manhattan Projekt. A hasonlóságot azonban az izraeli védelmi miniszter nem részletezte. A II. világháború idején az Egyesült Államokban a Manhattan-terv eredményeként fejlesztették ki azokat az atombombákat, amelyeket a japán Hiroshima és Nagaszaki városokra dobtak le repülőkről 1945. augusztus 6-án illetve 9-én.

Olvasóink írták

 • 1. csidusz 2008. január 27. 15:39
  „"Az izraeli vezetés gyanuja szerint...."
  Ez igazán arra emlékeztet, amikor a Bush klikk 2001 öszétöl elkezdett uszítani Iraq ellen. Tették ezt ugyancsak gyanura alapozva, mert tényekkel egyáltalán nem bírtak. Az egyetlen tény ami ismert volt az az Atomenergia Bizottság felügyelöinek jelentése volt arról, hogy Iraq - legalábbis a vizsgált idöszakban - nem folytat katonai atomkutatásokat és nem fejleszt vagy gyárt atomfegyvert.

  Most ugy néz ki, hogy Bush Izraeli csókvizitje után az Izreali kormány felpörgeti az uszítást Irán ellen.
  Senki nem tudja jobban, mint az Amerikai Titkosszolgálatok hogy a Földön hol és ki folytat nukleáris tevékenységet. Ezek a Titkosszolgálatok örömmel megosztják titkaik nagy részét a zsidó álammal igy Ehud Barak tudja jól, hogy mi az igazság Iránnal kapcsolatban. Az ötletet, hogy Iránt "foldalatti" urándusítással gyanusítja valószínüleg az Isreali földalatti atomkutató, urándusító és atomfegyvergyártó helyek megléte adta Ehud Barak számára.

  Shalom”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnémult papagáj

Egy afrikai szürkepapagáj megnémult, mióta négy napot az angliai "vadonban" töltött - közölte a BBC… Tovább olvasom