Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Eljárás indul a montenegrói cigarettamaffia tagjai ellen

Olaszország - Olaszországban a maffia elleni harcot irányító bari igazgatóság bírósági eljárást kezdeményezett 14 személy - köztük 7 montenegrói - ellen azzal a gyanúval, hogy 1994 és 2002 között közük volt a nagyszabású nemzetközi cigarettacsempészéshez.
A hét montenegrói gyanúsított közül néhányan Milo Djukanovics kormányfő közeli munkatársai, ám maga Djukanovics nincs közöttük.

Őt, mint közölték, a diplomáciai mentelmi joga védi, s az eljárást ellene "archiválták". Nem tudni, hogy ez pontosan mit jelent. Az ANSA olasz hírügynökség nem mulasztja el emlékeztetni az olvasót, hogy Milo Djukanovics ellen annak idején vádat emeltek, amiért egy svájci állampolgárnak engedélyezte, hogy vagonszámra szállítsa a cigarettát Montenegróba, ahonnan a csempészáru a Zeta Trans montenegrói állami vállalat közvetítésével Olaszországba került.

Dusanka Jeknics-Pesics, a balkáni állam akkori olaszországi gazdasági képviselője ellen most az a vád, hogy közvetített a maffia és a montenegrói hatóságok között. Ehhez a törvénytelen ügylethez állítólag személyesen a miniszterelnöknek is köze volt. A munkabeosztás szerint egyesek a csempészést szervezték, a maffiával kereskedtek, mások a pénzt Svájcból repülővel szállították Montenegróba, onnan pedig a ciprusi bankokba. Az akkor nemzetközi embargó alatt álló kis Jugoszláviának (amely Szerbiából és Montenegróból állt), és főleg Podgoricának az idő tájt a cigarettacsempészés fontos bevételi forrás volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovák lakosság fele hónapról hónapra él

Szlovákia - A lakosság közel fele semmilyen megtakarításra sem képes Szlovákiában, noha szomszédunk a gazdasági (adó-) reform mintaállama sokak szemében Magyarországon is. Tovább olvasom