Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Elítélte a romák elleni támadásokat az Európa Tanács

Elítélte a romák ellen elkövetett támadásokat, és Európa legnagyobb lélekszámú kisebbségének társadalmi befogadása mellett emelt szót kedden Strasbourgban az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése.
 
A testület Berényi Józsefnek, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja eddigi parlamenti képviselőjének a romák európai helyzetéről szóló előterjesztését tárgyalta, majd megszavazta az állásfoglalást. Berényi nem volt jelen az ülésen, mert a június 12-i szlovákiai parlamenti választások után a szlovák állam nem volt hajlandó állni az ország eddigi ET-delegációja strasbourgi útjának költségeit. A vitában több hozzászóló méltatta a szlovákiai magyar képviselő által végzett munkát.

Az állásfoglalásban az ET parlamenti közgyűlése megdöbbenésének adott hangot a roma kisebbség ellen az utóbbi időben elkövetett súlyos erőszakos cselekmények miatt. Ezek a bűntettek az európai történelem legsötétebb időszakait idézik - olvasható a szövegben, amely az ET-hez tartozó országok parlamenti képviselőiből álló közgyűlés közös álláspontját tükrözi.

Az állásfoglalás szerint a tagállamoknak intézkedéseket kell hozniuk a romák oktatási, foglalkoztatási, egészségügyi ellátási, lakhatási helyzetének javítása, illetve a társadalomba való beilleszkedésük előmozdítása érdekében.

Az európai kormányoknak egyértelműen el kell ítélniük a roma telepek elleni támadásokat, és a hatóságoknak fel kell lépniük az elkövetők ellen - hangoztatták Strasbourgban.

Olvasóink írták

 • 16. meir 2010. június 26. 13:42
  „SOT!!!!!
  VAN ZSIDO BUNOZES IS!!! hiszed vagy sem -en NEM Tagadom hogy volna!!!
  DE!!!-azzal allni elo hogy akkor az Osszes zsido bunozo............!!!
  az mar pofatlansag!! eltezgadva azt hogy hany Magyar bunozik nalatok !!!”
 • 15. meir 2010. június 26. 13:39
  „13-as!!
  ahogy VAN Ciganybunozes,ugyanugy VAN Magyarbunozes is!!”
 • 14. SC 2010. június 25. 16:43
  „10. hozzászólás meir
  Csúnyát mondtál rólam,hogy kimoderáltak?:-)))”
 • 13. SC 2010. június 25. 16:40
  „meir.
  Természetesen nem.Csak az arányok,azok a fránya arányok.
  És nekem a legjobb visszaigazolás,amikor a cigányvajda Orbán Viktorék előtt a cigánybűnözésről beszél...
  http://www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc
  Nézd meg,mit mond 1.00 percnél.
  Szép napot!”
 • 12. meir 2010. június 25. 15:49
  „11-es!
  -en viszont NEM csak a Szogi Ur elleni tamadasra gondolok!!-hanem ugy alltalanossagban!!
  azt nem mondhatod hogy CSAK a romak bunoznek ott!!
  a Top 100-as listat vegigbongeszve,azon jo ha van 5-7 roma!!”
 • 11. SC 2010. június 25. 09:41
  „meir,meir,nem figyelsz!:-)
  A konkrét esetre reagáltam,a Szögi féle aljas gyilkosságra.
  Erre az általad idézett írásra reagáltam:
  "Azt TI elitelitek mar ugy Ot Eve folyamatosan,naponta ugy 10-szer!!
  hozzategyem akkor is ha az eppen nem igaz!!"
  Nos,bizony elítéljük őket miatta,súlyosan és minden gondolkodás nélkül.Egy barbár horda barbár tette nem is érdemelhet mást.És sajnos IGAZ a történet,nagyon is.Kérdezd meg a két kislányt,akik kénytelenek voltak végignézni,hogy verik agyon az édesapjukat ezek a cigány állatok...
  Ne haragudj,a negyvenes éveket én csak történelem könyvekből ismerem,és történelemnek is tekintem.Vége van,elmúlt,nincs.Nem érdekel.Ámbár mindig itt vagytok,hogy emlékeztessetek rá...Engem a ma,és a jövő érdekel,az én népem sorsa.Szórri:-)”
 • 10. meir 2010. június 24. 20:05
  „S.C.!!
  toled vajon miert nem is vartam mas reakciot??? <moderálva>
  marpedig NEM mindegyik az!!
  ugye hogy kiderult az is hogy annak a megeroszakolt es megfojtott 13-eves lanynak is egy Magyar ficko volt a gyilkosa?? az se cigany volt!!
  EN NEM VEDEM A ROMAKAT!!ESZEMBEN SINCS!! De!!-nem lehet altalanositani!! ugyanugy nem,mint ahogy ti is elutasitjatok a kollektiv bunosseg fogalmat magatokrol!!
  miret is lennetek ti kivetelek??? -en ateltem akkoriban azt ami 41-42 ben Karpatukrajnaban,a Delvideken,stb lezajlott!! -es TE?? hol voltal akkoriban??mibol hiszed te azt hogy jobban tudsz te mindent,meg attol is jobban aki azt atelte ,latta!!??
  de te majd ujra magyarazod mi?? en NEM konyvbol ismerem azt az idot!! en mar eltem akkor!!”
 • 9. janika 2010. június 24. 17:24
  „Egy kislány levele Orbán Viktornak
  <moderálva>
  illusztrációKedves Vityka bácsi!
  Ne haragudj, hogy így szólítalak meg, de apukám is így hív, azt mondta, hogy tavasszal többször is kapott tőled levelet, amiben barátjának szólítod, a barátok meg becézik egymást.
  Tudod Vityka bácsi, már nagyon várom a suli végét. Várom, mert apukám szerint pont addigra lesz végre rend nálunk is.
  Mi ugyanis egy kis faluban élünk, ahol suliba együtt járnak magyar és cigánygyerekek. Képzeld csak, Vityka bácsi! Nálunk a cigányok olyan rosszak! Mindig elveszik a tízórainkat, ceruzáinkat meg mindent, amink csak van. Azt mondják nekik is kell, pedig meg sem eszik a tízórait! Ma a margarinos kenyerem vették el, aztán meg eldobták. Fel akartam venni, mert éhes voltam, de nem mertem, mert azt mondták, hogy nagy baj lesz belőle. Ez azt jelenti, hogy megvernek! Tudom, neked is van hasonló korú kislányod, tőle is elveszik a tízórait?
  Nem régen volt a szülinapom. Anyukámmal a boltban már régen kinéztünk egy szép nyári ruhát, amit nagyon szerettem volna szülinapi ajándékként. Sajnos nem kaphattam meg. Apukám ugyanis elment egy jó barátja temetésére, felvette azt a nagyon szép gárdista ruháját. Nem bántott ő senkit, csak siratta a barátját. A rendőrök meg megbüntették, így a pénzt, amiből a szép ruhám lett volna, be kellet fizetni. Sajnos tízóraira is most csak margarinos kenyérre telik, de úgyis elveszik tőlem.
  Vityka bácsi! Apukám azt mondta, hogy rajtad múlik a további sorsunk. Ezt pontosan nem értem, de anyukám szerint, ha mire vége az iskolának, - ahogyan megígérted - nálunk is lesznek rendőr bácsik, akik nem engedik, hogy a nagymamám tyúkocskáit ellopják a rossz emberek, meg apukámnak végre lesz munkahelye és ősztől tőlem sem veszik el tízórait. Tudod, apukámnak már régóta nincs munkahelye, ugyan dolgozni sokat szokott. Elmegy fát vágni az időseknek a faluban, ás, kaszál, eteti a malackáinkat. Mostanában ugyan mi szoktuk ezt anyukámmal ellátni, mert apukám nagyon messzire el szokott menni homokzsákokat pakolni. Amikor hazajön, már nagyon fáradt, másnap meg már megint megy a barátival segíteni azoknak a családoknak, akiknek a házát elöntené az árvíz. Szokta is mondogatni nagy fáradtan: csak a kétharmadot nem látom! - mármint a gátakon. Ezt én nem nagyon értem, Vityka bácsi, te érted?”
 • 8. janika 2010. június 24. 09:33
  „Szerintem Izraelbe kellene telepíteni az összes cigányt!”
 • 7. SC 2010. június 23. 19:25
  „meir! Nem igaz?De az bizony!!!!!!!
  És még hozzá teszünk bennetek is... :-)
  Lehet hőbörögni...:-)))”
 • 6. meir 2010. június 23. 18:46
  „1-es!
  Azt TI elitelitek mar ugy Ot Eve folyamatosan,naponta ugy 10-szer!!
  hozzategyem akkor is ha az eppen nem igaz!!”
 • 5. pancser 2010. június 23. 16:31
  „Hát igen, furcsa dolgok ezek. Meg merem kockáztatni, hogy a cigányok köreiben sokkal nagyobb a gyűlölet és a megvetés a nem cigámnyok iránt mint fordítva. Ennek csak kemény kézzel lehet útját állni. Erős állam, rendőrség, csak a tett számítson. Az iskolakerülést szankcionálni kell, a kórházban ordítozva gyászolókat továbbra is rendre kell utasítani stb.
  Szóval a lényeg, hogy a törvényeket be kell tartani, ha kevés a börtön ép ítani kell.”
 • 4. k2968 2010. június 23. 13:11
  „a romák EURÓPAI helyzetéről szóló előterjesztését tárgyalta,
  Hmm.A roma szó jelentését sorra megcáfolják viselkedésükkel.Ki kell mondani a nevüket.Nem véletlenül hozták őseink kapcsolatba a nem helyénvaló viselkedéssel.
  Ha az újságokban minden általuk elkövetett bűn leírásra kerülne nem jutna hely semmi másnak.”
 • 3. janika 2010. június 23. 10:03
  „Mikor telepítik ki Őket Strasbourgba? Majd, ha ez megtörtént akkor nem bebeszélnek hülyeségeket!”
 • 2. knifemaster 2010. június 23. 08:07
  „"a romák EURÓPAIhelyzetéről szóló előterjesztését tárgyalta,"”
 • 1. Ramszesz 2010. június 23. 00:40
  „Aha.És a magyarok elleni atrocitásokat mikor ítélik végre el? A cigányok a legnagyobb rasszisták. MIt is mondott az egyik tanú a Szögi ügyben?-Szögiért nem kár, hisz csak egy gádzsó volt.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkerült a két ellopott teve és egy tigris Kanadában

Napokig keresett több száz kanadai rendőr egy bengáli tigrist és két tevét. Tovább olvasom