Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Eliézer: az egész világ elismerheti Palesztinát

Egy éven belül az egész világ elismerheti a palesztin államot - figyelmeztetett vasárnap Benjámin Ben Eliézer izraeli munkapárti ipari és kereskedelmi miniszter, sürgetve, hogy kezdjék újra az elakadt tárgyalásokat.


Latin-Amerika négy országa - Brazília, Argentína, Bolívia és Ecuador - ismerte el független államként Palesztinát, és egy ötödik, Uruguay készül ugyanerre. Izrael a maga részéről ellenzi a palesztin állam nemzetközi elismerését, mondván, hogy egy ilyen állam legfeljebb a tárgyalások eredményeként jöhet létre.

A béketárgyalások azonban számtalan kísérlet dacára eredménytelenek maradtak, és hónapok óta szünetelnek. A munkapárti miniszter kijelentette: "nem lennék meglepve, ha jövőre az egész világ, beleértve az Egyesült Államokat, elismerné a palesztin államot. Akkor majd nem kell csodálkozni, hogy ez miként történhetett meg".

A palesztinok a tárgyalások megtorpanása fölötti elkeseredésükben határoztak úgy, hogy fokozzák erőfeszítéseiket államuk nemzetközi elismertetése érdekében.

Európában a Palesztin Hatóság (PH) azért folytat kampányt, hogy a partnerek emeljék meg diplomáciai képviseletük szintjét, ahogy azt tette Franciaország, Spanyolország, Portugália és Norvégia.

Olvasóink írták

 • 14. egyharmad 2010. december 28. 19:57
  „kedves meir! lenne egy kerdesem. te ott elsz,biztosan ismered a valaszt!

  igaz az ,hogy izrael allamtörvenyei szinte szorol-szora megeggyeznek

  a nehai Nazi Nemerorszag törvenyeivel? (ha nemis szorol -szora de megközelitöen.)

  Mint peldaul a hymnuszotok Szmetana Moldau cimü müvere!”
 • 13. szabo1936 2010. december 28. 18:08
  „Szegeny pancser nem tudja,hogy o "Schizophrenic"
  Sajnos ezt nem lehet kezelni!”
 • 12. vonLichthofen 2010. december 28. 16:36
  „pancser 2010.12.27. 16:04
  Mi közünk nekünk ahhoz mi folyik ott? A mi bajaink nem az ő bajuk és viszont. Aki a palesztinokat élteti itt az nem őket szereti, hanem a szemben álló felet utálja, ennyit a h.tv.nyak szolidaritásáról.

  Ezt Írja puncher...

  puncher, annyi közünk van hozzá, hogy ez a terület az, amelyik évtizedek óta mérgezi a levegőt.
  Annyi közünk van hozzá, hogy a józan emberi ész felháborodik a Palesztinok ellen elkövetett gaztettek, hazugságok, csalások láttán.
  Annyi közünk van hozzá, hogy a Palesztinok mai bajai a közeljövőben könnyen a MI bajainkká válhatnak ha nem teszünk ellene valamit sürgősen.
  Ahogy - állítólag - ...........e a zsidóknak adta azt a területet, akkor mi is kijelenthetjük teljes komolysággal, hogy Isten nekünk magyaroknak rendelte a Kárpát Medencét.”
 • 11. vonLichthofen 2010. december 28. 16:25
  „meir,
  valahogy azok a fránya rakéták mindig akkor robbannak - és éppen óvodák mellett - amikor arról van szó, hogy újra tárgyalni kellene. Hallottál olyanról, hogy False Flag Operation? /ahogy az orosz mondaná/.
  Amit Sharon tíz napjáról mondasz az meg szemenszedett hazugság. Úgy érted Ariel Sharon a mészáros ajánlott volna tíz napot?
  meir, ha te valóban ott élsz és nem valahonnan a füstös Budapestről mérgezed a levegőt, akkor neked kellene éppen tudni, hogy mi folyik ott - elnyomás, apartheid, nemzetközi törvények lábbal tiprása, esztelen gyilkolás.
  Bizonyíttékként engedd meg hogy mégegyszer ajánljam Gideon Levy könyvét, a címe The Punishment of Gaza, Levy a Haaretz nagy tiszteletben tartott újságírója aki egyetemes értékek szerint gondolkodik és nem a Talmudista diktátum szerint.

  Ti nem itt eltek igy nem tudjatok mi megy itt!! - ezt írod meir. De azért tudjuk, hogy mi megy ott a tízméteres betonfallal körülvett palesztin településeken, tudjuk, hogy miért halnak a terhes anyák az utakon felállított fegyveres ellenőrzőpontoknál, tudjuk, hogy miért mehet büntetés nélkül Brigádtábornok Moshe " Chico" Tamir /Golan brigade/, aki csak úgy szórakozásból lövette Beit Hanoun-t, lemészárolva egy nyolctagú családot/Athamneh család/.

  meir, te nekünk nem tudsz újat mondani sem mutatni.
  Akármit mondasz az olyan mint a pusztába kiáltott szó.

  a beke mar regesreg letezhetne!! - ezt is írod meir.
  Mutass csak egyetlen gesztust is amelyik Israel békevágyára utalna. A telepek folyamatos őpítése és benépesítése bunkó orosz telepesekkel? Gaza elemi jogainak megtagadása?”
 • 10. meir 2010. december 28. 03:52
  „6-os!!
  csak hogy tudd!!
  a beke mar regesreg letezhetne!!
  annak idejen ariel Sharon CSAK 10 NAP-nyi tamadasoktol mentes idot kert!!ez sosem jott be!!
  A Palesztin szervezetek NEM birtak ki 10 napot sem,hogy alairjak a beket!!
  Most?
  Abbas,Fayyad,Rabbo stb-stb Hiaba tesz amit csak akar!! a HAMAS kijelentette NEM engedi hogy a FATAH bekerol targyaljon!
  Izraelben SENKI sem utalja az arabokat!! Itt is elnek koztunk tobb tizezren bekessegben velunk!!
  aki utal valakit is,; Hamas,Islam Djihad,Martyr´s al Aksa,Hisb´allah stb-stb Terrorista szervezetek!!
  Ti nem itt eltek igy nem tudjatok mi megy itt!!
  Abbas legutobb kedveskedni ohajtott volna,-de ezzel egyidoben a Hamasz Raketat lott ki Askalon-ra ami egy Ovoda mellett robbant fel!”
 • 9. vizesnyolcas 2010. december 27. 21:54
  „"Én olvastam több hozzászólását,amiben kiáll a zsidó nép mellett,velük példálózik.Akkor Ön a velük szemben álló feleket utálja.Mert ugye amit másokra ír,az Önre is érvényes kell lennie."
  Erre a felvetésemre nem reflektált,elsiklott felette!Gondolom érzékenyen érintette!
  Ön a szabadságra érdemes nemzetek közt is szelektál,a szavai hazugak!!! Azt hiszem,innen Önt levegőnek nézem.:) A soha viszont nem látásra!”
 • 8. vizesnyolcas 2010. december 27. 21:44
  „Az én szívembe belefér mindenki,de úgy látom Önnel nem lehet értelmesen társalogni,magát megmérgezte a kételkedés...És a másik dolog,itt a Pelestin népről szól a cikk,nem a Tibetiekről...Majd ha róluk írnak,ott is hozzászólok...Már értem,miért is állnak Önnel hadilábon a hozzászólók...Csak magának lehet igaza,ugye,a többiek meg hazudnak mindig...”
 • 7. pancser 2010. december 27. 20:57
  „Dehogy lőttem mellé, hanem 10-es, a fekete 10-es. Van még néhány nép akikért lehet aggódni! Furcsa mód éppen a dúsgazdag rokonokkal megáldottakért fáj az a nagy szíve!”
 • 6. vizesnyolcas 2010. december 27. 16:26
  „És még egy szó!
  A Viva szóban Ön milyen utálatot lát,mert azt ugye nem csak a Palestin szó elé tettem oda...Tessék visszaolvasni a 2. hozzászólást!
  Kedves pancser,Ön nagyon mellé lőtt.”
 • 5. vizesnyolcas 2010. december 27. 16:18
  „Tisztelt pancser!
  Én olvastam több hozzászólását,amiben kiáll a zsidó nép mellett,velük példálózik.Akkor Ön a velük szemben álló feleket utálja.Mert ugye amit másokra ír,az Önre is érvényes kell lennie.
  És tudja,aki igazán hisz a szabadságban/Ön is ezt mondja magáról/annak minden nép szabadsága egyaránt fontos kellene hogy legyen!És ennek hol is adjak hangot,mint az evvel foglalkozó cikknél?”
 • 4. pancser 2010. december 27. 16:04
  „Mi közünk nekünk ahhoz mi folyik ott? A mi bajaink nem az ő bajuk és viszont. Aki a palesztinokat élteti itt az nem őket szereti, hanem a szemben álló felet utálja, ennyit a h.tv.nyak szolidaritásáról.”
 • 3. meir 2010. december 27. 15:27
  „eliezer NEM tagja a Kormanyzo partok egyikenek sem!!
  tok mindegy mit pofazik!!”
 • 2. vizesnyolcas 2010. december 27. 11:00
  „Viva Palestina!Viva Eliezer!”
 • 1. meir 2010. december 26. 23:43
  „Eliezer egy arulo mint Rabin volt!!
  jobb ha kussol!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gibbs: egyelőre nem zárják be Guantánamót

A Fehér Ház szóvivője vasárnapi közlése szerint még egy "bizonyos ideig" nem zárják be a guantánamói… Tovább olvasom