Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Elhalasztották az ítélethirdetést Hodorkovszkij ügyében

December 27-re halasztotta egy moszkvai bíróság az ítélethirdetést Mihail Hodorkovszkij, Oroszország egykor leggazdagabb embere, a Yukos kőolajipari konszern volt főrészvényese, valamint üzlettársa, Platon Lebegyev perében.

Lebegyev ügyvédje szerint a halasztás azzal függhet össze, hogy a bíró nem fejezte be az ítélet megszövegezését. A vád szerint a két üzletember 218 millió tonna kőolajat tulajdonított el.

Az egykori olajmágnás ügyében igazságos ítéletet kért az orosz elnöktől kedden több tucat nyugat-európai politikus. A Financial Times című lapban közzétett levelükben az aláírók "pártatlan megfigyelőkre" hivatkoznak, akik szerintük "egyetértenek abban, hogy a hét éve folyó eljárás igazságtalan és jogi szempontból nem megalapozott".

Korábban - Ítéletet hirdethetnek Hodorkovszkij ügyében

Egy orosz bíróság szerdán várhatóan megkezdi az ítélet kihirdetését Mihail Hodorkovszkij, Oroszország egykor leggazdagabb embere, a Yukos (Jukosz) kőolajipari konszern volt főrészvényese, valamint üzlettársa, Platon Lebegyev perében. A vád szerint a két üzletember 218 millió tonna kőolajat tulajdonított el.

Az egykori olajmágnás ügyében igazságos ítéletet kért az orosz elnöktől kedden több tucat nyugat-európai politikus. Az illetők, köztük Bernard Kouchner, Hubert Védrine, David Miliband és Malcolm Rifkind volt külügyminiszterek nyílt levelet írtak Dmitrij Medvegyevnek. A Financial Times című lapban közzétett levelükben az aláírók "pártatlan megfigyelőkre" hivatkoznak, akik szerintük "egyetértenek abban, hogy a hét éve folyó eljárás igazságtalan és jogi szempontból nem megalapozott". Hodorkovszkij üldözésének leállítása pozitív jelzés lenne, és az bizonyítaná, hogy Oroszország valóban elkötelezte magát a modernizálás mellett - írták.

A vádlottak egyik ügyvédje kijelentette, hogy a legrosszabbtól tart ebben a "kafkai" perben, amelyet szerinte Oroszország erős embere, Vlagyimir Putyin miniszterelnök irányít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 300 autós esett a hó fogságába

Több mint 300 autós esett a hó fogságába a kanadai Ontario tartomány délnyugati részén átvezető… Tovább olvasom