Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Elhalasztották a választásokat a nigériai fővárosban

Elhalasztották a parlamenti választások megtartását Nigéria fővárosában és az ország több körzetében, miután késve érkeztek meg a voksolás lebonyolításához szükséges dokumentumok - közölte szombaton a választási bizottság szóvivője.

Afrika legnépesebb országában szombaton reggel kezdődtek meg a parlamenti választások. A főváros, Abuja mellett a Niger folyó deltájában fekvő szövetségi államokban is hasonló problémák jelentkeztek. A szóvivő szerint valószínű, hogy ezekben az államokban is későbbre fogják halasztani a szavazást.

A halasztás súlyos csapás azoknak, akik azt remélték, az ebben a hónapban választások egész sorozata elé néző, 150 milliós ország végleg maga mögé tudhatja azt az időszakot, amikor a voksolások káoszba fulladtak, csalások és erőszakos cselekmények árnyékolták be. Egy hét múlva elnökválasztást rendeznek Nigériában, egy héttel később pedig 36 szövetségi államban kormányzókat választanak. A választási bizottság a korábbiaknál szigorúbb szabályokkal akarja elejét venni a csalásoknak és a választók megfélemlítésének.

Ez utóbbiak annyira elterjedtek a legutóbbi, 2007-es választásokon, hogy külföldi megfigyelők szerint kétséges, a voksolás eredménye a választópolgárok valódi akaratát tükrözte-e. A választások sikeres megszervezése a külföldi befektetőket is tovább bátorítaná Nigériában, a kudarc viszont megkérdőjelezné a demokrácia meghonosodását Afrika legnépesebb államában, több mint egy évtizeddel a katonai kormányzat megszűnése után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpátalján tisztújító közgyűlést tartott a KMKSZ

Huszonkettedik alkalommal tartotta, ezúttal tisztújító közgyűlését szombaton a Felső-Tisza-vidéki… Tovább olvasom