Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Elhalasztják az olaszországi választásokat?

Lehet, hogy elhalasztják az április 13.-ra és 14.-re kitűzött általános választásokat Olaszországban. Mindez egy kis párt miatt történhet meg - közölte az ügyvezető kormány belügyminisztere. A Romano Prodi vezette balközép kormány januárban bukott meg, ezért kiírták az előrehozott választásokat.
Csakhogy kizárták az egyik jobbközép kispártot, a Kereszténydemokrata Párt-ot (DC) , mivel jelképe nagyon hasonlít a Kereszténydemokraták Pártja (PDC) szimbólumára. A DC fellebezett. A bonyolult olasz bírósági hierarchia lépcsőfokait megmászva a DC vezetője, Giuseppe Pizza végül eljutott a legfelső fokra, az Államtanácshoz, ahol kedden a javára döntöttek, így a DC mégis indulhat.

Az olasz választási törvény azonban lehetővé teszi a 30 napos kampányt, márpedig április 13-ig nincs ennyi idő, ezért a kicsiny DC máris kérte a választások elhalasztását. Silvio Berlusconi, aki a felmérések szerint politikai pályáján harmadszor is kormányfő lehet, azt mondta, hogy a halasztás csak időpocsékolás mindenkinek, főleg az országnak.

Éppen ezért Berlusconi, akinek médiabirodalmához három tévécsatorna tartozik, ugyancsak kérvényt adott be. Ő az olasz médiatanácshoz fordult. Azt kérte, hogy a halasztás elkerülése érdekében adjanak extraidőt a DC-nek az állami tévében, hogy behozhassa a kampány-lemaradását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kelet-Európa Hollandia roncstemetője

Sajátos módon szabadulnak meg a hollandok az autóroncsoktól: ma már évente több roncsot exportálnak… Tovább olvasom