Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Életveszélyben voltak: Belgrádban betiltották a melegek felvonulását

A szerb belügyminisztérium pénteken délután betiltott minden hét végére bejelentett nyilvános megmozdulást, így a melegek vasárnapra tervezett felvonulását is.
A rendőrség a döntés előtt véleménycserét folytatott az összes szerb állami szerv képviselőivel, mert a biztonsági szolgálatok jelentései arra utaltak: fennáll a veszélye annak, hogy egész Belgrádra kiterjedő rendzavarások robbanhatnak ki.

A melegek bejelentett felvonulásával kapcsolatosan ülésezett a szerb nemzetbiztonsági tanács is, és megállapította, hogy a rendezvény kockázatot jelentene a biztonságra nézve.

A B92 és a Blic internetes portálok értesülései szerint a biztonsági szolgálatokhoz olyan információk futottak be, hogy "szélsőséges elemek egyszerre több nagyszabású rendzavarásra készülnek Belgrád számos kerületében". Ivica Dacic belügyminiszter péntek délelőtt jelezte: ha a szervezők nem mondják le a melegek felvonulását, akkor a rendőrség fog lépni és betiltja a rendezvényt. A rendőrségi tiltás nem vonatkozik a kulturális és sportrendezvényekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6,5 millió ukrán dolgozik külföldön

Külföldön vállal munkát mintegy 6,5 millió ukrán, Ukrajna teljes lakosságának 14,4 százaléka Tovább olvasom