Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Életfogytiglanit kapott a német halál angyala

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt a bajorországi Kemptenben a tartományi bíróság egy kórházi ápolót 28 beteg megölése miatt.
Mint a bíróság hétfőn közölte, a 28 éves Stephan Letternek 12 szándékos és 15 gondatlanságból, illetve egyszeri, a beteg kérésére elkövetett emberölés miatt kell börtönbe vonulnia. A bűncselekmény súlya miatt az elítélt még jó magaviselete esetén sem szabadulhat korábban, vagyis 15 év után. A bíróság emellett szakmája gyakorlásától is eltiltotta a vádlottat.

Az ápoló, aki az ítéletet nyugodtan vette tudomásul, a per kezdetén, idén februárban bevallotta, hogy betegeit egy sonthofeni kórházban bódító- és altatószerekből készített injekcióval ölte meg.

A német sajtóban a "halál angyalának" elkeresztelt férfi a méreginjekciókat 2003 januárjában kezdte beadni, két beteg túlélte a műveletet. A rendőrség 2004 nyarán vette őrizetbe őt, miután a klinika gyógyszerlopásokról értesítette a hatóságokat.

Ez volt Németország második világháború utáni történetének legsúlyosabb olyan kórházi bűnügye, amikor egy ápoló betegeket ölt meg. A páciensek 40 és 94 év közötti életkorban voltak, bár legtöbbjük 75 éven felül járt. Volt köztük két súlyosan beteg, 40 és 47 éves nő is, de nem az összes páciens volt komolyan beteg a hatóságok közlése szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölték a bolgár kommunista titkosszolgálat volt vezetőjét

Szófiai dolgozószobájában holtan találták Bulgária kommunista titkos-szolgálatának egykori főnökét.… Tovább olvasom