Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Életfogytiglan házi őrizetben

Argentína - Életfogytiglanra ítélt csütörtökön egy argentin bíróság két volt tábornokot, akiket felelősség terhel az 1976 és 1983 közötti katonai diktatúra idején elkövetett bűntettekért.
A bíróság a két tábornok koruk miatt, nem börtönre, hanem házi őrizetre ítélte.Tucuman volt katonai kormányzóját, a jelenleg 82 éves Antonio Bussi-t, és a jelenleg 81 éves volt tábornokot, Luciano Menendez-t emberrablás, kínzás és egy szenátor meggyilkolása miatt ítélték el.

A 33 éves Guillermo Vargas Aignasse szenátort 1976. március 24-én, a katonai puccs kezdetén hurcolták el katonák az otthonából felesége és két kisgyereke szeme láttára, később pedig megölték. Antonio Bussi azt mondta a tárgyaláson, hogy ő és főtiszt társai "háborút folytattak a lázadók ellen". Az argentin katonai diktatúra 7 éve alatt több mint 30 ezer ember tűnt el, többségüket brutálisan meggyilkolták. A mai napig több ezer eltűntet tartanak nyilván.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekült a mexikói főváros liberális abortusztörvénye

Mexikó - Megvédte a befolyásos katolikus egyháztól és a konzervatív központi kormánytól Mexikóváros abortusztörvényét az ország legfelső bírósága. Mexikóváros baloldali önkormányzata tavaly áprilisban engedélyezte a terhesség megszakítását a 12. hétig. Tovább olvasom