Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Elásták a jövőt Bulgáriában

Elásták a jövőt Bulgáriában: a nemzeti könyvtár szervezésében bolgárok százai vetették papírra és ásták el időkapszulaként elképzeléseiket arról, hogy milyen lesz az élet 50 év múlva.

A 640 oldalas könyvbe írók a szerelemtől a politikán át a háborúig, a technológiáig és a földönkívüliekig mindenről megfogalmazták elképzeléseiket. Az időkapszulát gránitba foglalva ásták el, és csak 26 millió 298 720 perc múlva, azaz 2060. június 23-án hozzák majd a felszínre.
A gondolatok addig sem maradnak rejtve: a http://2060.bg internetes címen elérhetők lesznek.
A beírók közül néhányan bíznak abban, hogy 50 év múlva már bizonyos lesz: nem az ember az univerzum egyedüli gondolkodásra képes teremtménye. Mások szerint 2060-ban az államok már az űrben vívják háborúikat, és akadtak olyanok, akik úgy vélik, öt évtized múlva már robotok dolgoznak majd, az embereknek pedig csak felügyelniük kell őket.
Voltak olyanok, akik szerelmi életük miatt aggódtak. "Istenem! 2060-ban az iskolás lányok, akiket manapság megpróbálok felcsípni, 67 évesek lesznek, én pedig 80. De ők akkor már nem fognak érdekelni, mert egy olyan lányba leszek szerelmes, aki most még meg sem született" - írta egy blogger.
"Ötven év múlva Bulgária prosperáló ország lesz, politikusokkal, akik nem korruptak, és a közjó érdekében hozzák meg döntéseiket" - reménykedett a blogszféra egy másik képviselője.

Olvasóink írták

  • 1. buggyant 2010. június 26. 09:32
    „Mi már sokkal régebben eléstuk a jövőt! Nem is találjuk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákia kiszállna a széles nyomtávú orosz vasúti projektből

Az új szlovák kormány ki akar hátrálni abból a tervezett projektből, amelynek az lenne a célja,… Tovább olvasom