Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Ejtették a vádakat öt guantanamoi fogoly ellen, de...

Egyesült Államok - Ejtették az összeesküvés és a terrorizmus vádját öt guantanamoi fogoly ellen - közölte kedden a Pentagon. Jeffrey Gordon, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője azt mondta: ez nem jelenti azt, hogy később ne vegyék elő újra a vádakat az ötök ellen.
Gordon bejelentése szerint az öt férfi (a szudáni Noor Uthman Mohammed, a brit Binyam Mohammed, az algériai Sufyiam Barhumi, és a szaúdi Ghassan Abdullah al Sharbi valamint Jabran Said Bin al Qahtani) ügyében a vezető katonai ügyész új vizsgálókat jelölt ki, akiknek az a feladatuk, hogy a hozzáférhető bizonyítékokat átnézzék, és megfelelő új eljárást indítsanak az ügyükben.

Guantanamo-n eddig egyetlen bírósági eljárás fejeződött be. A guantanamói hadbíróság katonatisztekből álló esküdtszéke augusztusban nem találta bűnösnek Oszama bin Laden sofőrjét terrorista összeesküvés vádjában, de bűnösnek találta terrorizmus támogatása miatt. Ezért a bíró a jemeni Salim Hamdant 5 és fél év börtönre ítélte úgy, hogy beleszámították a táborban eltöltött több mint 5 évet, ami azt jelenti, hogy a sofőr januárban elvileg szabadulhat. Elvileg, mert a Pentagon korábban bejelentette, hogy továbbra is a táborban akarják tartani mint ellenséges harcost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bush nem zárja be Guantanamót

Egyesült Államok - Az amerikai elnök hivatali idejének lejárta előtt nem tervezi, hogy bezárja a… Tovább olvasom