Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Egyre több turista úticélja Pozsony

Pozsonyba tavaly mintegy 785 ezer turista látogatott el, csaknem 110 ezerrel több, mint egy évvel korábban - derült ki a város önkormányzata által hétfőn közzétett adatokból.
Így 2011-ben 16,6 százalékkal emelkedett a Pozsonyba látogatók száma. Az önkormányzat becslése szerint az emelkedés leginkább a 2011-ben itt megrendezett jégkorong világbajnokságnak, illetve a másik nagy sporteseménynek, a vadvízi evezés világbajnokságának volt köszönhető.

Tavaly legtöbben májusban - a jégkorong világbajnokság idején - látogattak Pozsonyba, ekkor egy hónap alatt csaknem 80 ezer turista érkezett a fővárosba. A látogatók által itt töltött vendégéjszakák száma ebben a hónapban közel 152 és fél ezer volt, vagyis az egy turistára eső vendégéjszakák száma nem érte el a kettőt. Éves átlagot tekintve viszont az egy évvel ezelőttihez képest 1,9 napról 2,2 napra nőtt a pozsonyi vendégéjszakák száma.

A fővárosba érkező turisták sorában hosszabb távon a belföldről érkezett vendégek vannak a legtöbben, tavaly is ők alkották a látogatók egyharmadát. A külföldi vendégek közül a legtöbben (megközelítőleg 85 ezren) Csehországból érkeztek, a második helyen, közel 53 ezer látogatóval Németország képviseltette magát, és a harmadik helyen Lengyelország áll, a lengyelek 37 ezren látogattak Pozsonyba.

A kimutatások szerint tavaly az előző évihez képest több vendég érkezett Pozsonyba Magyarországról és Ausztriából is. Csökkent ugyanakkor a kontinens déli részéről, főként az Olaszországból és Spanyolországból érkező vendégek száma

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berlusconi tudta, hogy Ruby kiskorú

Interneten hallgathatók a Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel még kiskorúként szoros… Tovább olvasom