Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Egyre több magyar hajó a horvát Adrián

A 259 állandó kikötési engedéllyel rendelkező vízi jármű között 178 motoros jachtot, 77 vitorlást és 4 egyéb járművet tartottak nyilván Horvátországban.

Kissé visszaesett ugyan az egész évben az Adrián tartózkodó magyar lobogójú hajók száma Horvátországban, az alkalmanként lehorgonyzó magyar vízi járműveké azonban tovább növekedett az elmúlt évben - derül ki a horvát statisztikai hivatal (Crostat) adataiból.

Az elmúlt évben - 2008-hoz képest - 4,1 százalékkal kevesebb magyar tulajdonban lévő hajó horgonyzott egész éven át az adriai kikötőkben. A 259 állandó kikötési engedéllyel rendelkező vízi jármű között 178 motoros jachtot, 77 vitorlást és 4 egyéb járművet tartottak nyilván Horvátországban.

Sorrendben a legtöbb hajója a horvátoknak, az osztrákoknak, a németeknek, az egyesült államokbelieknek, a szlovéneknek, az olaszoknak és a briteknek van az adriai kikötőkben, akik mögött a nyolcadik helyen állnak a magyarok. Nőtt viszont a horvát marinákban az alkalmanként kikötő magyar hajók száma, a 2008-as adatokhoz képest 7,9 százalékkal, 1656-ra emelkedett a számuk.

A statisztikai adatok szerint ebből 887 vitorlás és 735 motoros jacht volt, 34 pedig egyéb vízi járműnek számít. A horvát kikötőkben leggyakrabban megforduló nemzetek között a magyarok a 11. helyen szerepelnek.

Olvasóink írták

  • 2. Captain 2010. június 21. 09:22
    „Az is bolond aki magyar zászló alatt tartja a hajóját Horvátországban az Adrián. A legtöbb magyar tulajdonú hajó horvát lobogó alatt fut. Arról nincs statisztika?”
  • 1. Ing.Böck 2010. június 20. 18:09
    „A 11. ik vagyis az utolsó, egyébként burmai vagy vietnami hajó talán kevesebb fordul elö - na ne tulozzunk!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy vadászgép

Gyakorló repülés közben a tengerbe zuhant a dél-koreai légierő egyik harci gépe pénteken, a… Tovább olvasom