Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Egyre radikálisabbak a fiatal brit muszlimok

A fiatal brit muszlimok jobban szimpatizálnak az iszlám törvénykezéssel és az Al Kaidával, mint az idősebbek – derül ki egy a Nagy Britanniában élő muszlimok körében végzett közvélemény-kutatásból.
A Policy Exchange független kutatóintézet „Külön élni együtt: brit muszlimok és a multikulturalizmus paradoxona" (Living Apart Together: British Muslims and the paradox of multiculturalism) címen közzétett tanulmánya szerint a 16 és 24 éves kor közötti brit muszlimok 37 százaléka helyeselné a Korán szerint való törvénykezés, a saria bevezetését, az 55 fölöttieknek csak 17 százaléka.

A fiatalok 13 százaléka örül, hogy az Al Kaida felkészült a Nyugattal való harcra – az 55 fölöttieknek csak 3 százaléka osztozik örömükben. A legnagyobb kárt a muszlimok imidzsének a fiatalok szerint George W. Bush amerikai elnök okozta (37 százalék), míg az öregek szerint (33 százalékkal) az Al Kaida.

Munira Mirza, a jelentés társszerzője szerint az aggasztó tendenciában jelentős szerepe van azoknak az iszlám csoportoknak, amelyek helyi és országos szinten azt sulykolják, hogy a muszlimoknak joguk van a mássághoz. Ám a trend még nem visszafordíthatatlan. Reményt keltő, hogy nemcsak az öregek 94, de a fiatalok 84 százaléka szerint is jól bánnak velük Nagy-Britanniában. A megkérdezett brit muszlimoknak azonban csak szerény többsége válaszolta azt, hogy több köze van a nem muszlim britekhez, mint a nem brit muszlimokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kísérleti atomrobbantást tervez Észak-Korea

Újabb kísérleti atomrobbantás tervének bejelentésével fenyegetőzött egy meg nem nevezett… Tovább olvasom