Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Egyiptomi fordulat: összecsaptak a tüntetők el-Manszúrában

Összetűztek Mohamed Murszi elűzött egyiptomi elnök hívei és ellenzői el-Manszúrában szombat hajnalban, hárman meghaltak, tízen megsebesültek.
Összetűztek Mohamed Murszi elűzött egyiptomi elnök hívei és ellenzői el-Manszúrában szombat hajnalban, hárman meghaltak, tízen megsebesültek.

Péntek este országszerte összesen több tízezren vettek részt azokon a tüntetéseken, amelyek Murszi támogatták a Muzulmán Testvériség mozgalom felhívására. A felvonulók azt követelték, hogy helyezzék vissza a hatalomba Murszit, akit a hadsereg mozdított el hivatalából a hónap elején.

A Nílus torkolatánál fekvő városban lezajlott zavargások halálos áldozatainak egyike egy 13 éves fiú, a másik kettő pedig nő.

Szemtanúk beszámolója szerint az összetűzésekben a tüntetők és az ellentüntetők köveket dobáltak és késekkel támadtak egymásra, de lőfegyverek is előkerültek.

A hadsereg komoly erőkkel készült a tüntetések ellenőrzésére és előre figyelmeztette a "különböző politikai csoportokat", hogy tartózkodjanak az erőszakos megmozdulásoktól. "Aki erőszakhoz folyamodik a pénteki tüntetéseken, az az életével játszik" - állt a fegyveres erők közleményében.

Murszi július 3-i elmozdítása óta már eléri a százat a tüntetések és zavargások halálos áldozatainak száma.

Adli Manszúr ideiglenes államfő ugyanakkor a nemzethez intézett első üzenetében a minap azt hangoztatta, hogy az új kormány a végsőkig elkötelezett a biztonság és a stabilitás mellett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kanadai vonatbaleset: az elégtelen fékerő okozta a tragédiát

A kanadai közlekedésbiztonsági hatóságok vizsgálata szerint az elégtelen fékerő okozta a… Tovább olvasom