Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Egyiptom - Sarkozy szabad és átlátható választásokat sürget

Nicolas Sarkozy francia elnök pénteken reményét fejezte ki, hogy az új egyiptomi vezetés "szabad és átlátható" választásokat rendez annak érdekében, hogy demokratikus intézmények jöjjenek létre az arab országban.

A francia államfő közleményében egyben üdvözölte Hoszni Mubarak "bátor és szükséges" döntését arról, hogy lemond a hatalomról.

"Több hét után, amelyek során az egyiptomi nép erővel és méltósággal fejezte ki a változás iránti akaratát, Mubarak elnök úgy döntött, hogy lemond az Egyiptomi Arab Köztársaság elnöki tisztségéről. Franciaország üdvözli ezt a bátor és szükséges döntést" - olvasható az Elysée-palota közleményében.

Franciaország "nagyon reméli, hogy az új egyiptomi vezetés olyan intézkedéseket hoz, amelyek szabad és átlátható választásokon át a demokratikus intézményrendszer létrejöttéhez vezetnek" - hangsúlyozta a francia elnök.

Párizs "arra bátorítja az egyiptomi vezetőket, hogy a lehető leghamarabb olyan reformokat vezessenek be, amelyek Egyiptomot szabad és pluralista társadalommá teszik, és amelyeknek köszönhetően ez a nagy baráti ország megtarthatja helyét a világban, a béke szolgálatában" - tette hozzá Sarkozy.

"Franciaország arra kéri az egyiptomiakat, hogy erőszak nélkül folytassák útjukat a szabadság felé, amelyet barátsággal támogat, és amelyhez kész megadni minden segítséget" - áll a francia elnöki hivatal közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptom: Felfüggesztik a parlament működését, leváltják a kormányt

Az egyiptomi fegyveres erők legfelső tanácsa le fogja váltani a kormányt, és felfüggeszti a… Tovább olvasom