Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Egy 12 éves fiú agyonlőtt egy 7 éves kisfiút

Oroszország - Az oroszországi Krasznojarszk kormányzóságban őrizetbe vettek egy 12 éves fiút, aki másfél hónapja agyonlőtte 7 éves barátját. A fiatal gyilkos az egész falu szerint agresszív gyerek volt.
A krasznojarszki kormányzóságban fekvő, alig kétszáz lelket számláló Szurgutyiha falucskáról azt gondolhatnánk, hogy ott mindenki úgy ismeri a falubelije természetét, mint a saját tenyerét. Egy 12 éves fiúról azonban másfél hónap elteltével csak akkor derült ki, hogy kegyetlen gyilkos, amikor megtalálták az áldozatának maradványait.

A hétéves Kirill Zsarkov még október elején tűnt el. Szülei a rendőrség és a falubeliek segítségével az egész környéket átkutatták, végül nehezen megbékéltek azzal a gondolattal, hogy a kisfiúk a közeli folyócskába fulladt, ahová gyakran járt horgászni. A keresőcsapatnak egyik aktív tagja volt a 12 éves Sztasz is, akit az eltűnt gyerek egyik legjobb barátjaként ismertek.

A napokban egy helyi vadász tett bejelentést arról, hogy egy vízmosás alján emberi maradványokra bukkant. A helyszíni halottszemle során megállapították, hogy az erősen oszlásnak indult holttest egy kisgyereké. Kirill szülei a ruhamaradványok alapján azonosították gyermeküket. A boncoláskor az is nyilvánvalóvá vált, hogy a kisfiúval puskagolyó végzett. Néhány embernek a faluból ekkor eszébe jutott, hogy az áldozatot legutoljára Sztasszal látták, amikor az vadászni indult az apja puskájával.

Kihallgatásakor a 12 éves fiú azonnal beismerte, hogy ő ölte meg a kis barátját, de mint állította, az eset véletlen volt: Kirill eléje ugrott, amikor ő éppen egy mókusra tüzelt. Lehet, valóban ez az igazság, - írja a Komszomolszkaja Pravda újságírója - tény azonban, hogy Sztasztól az összes falubeli gyerek rettegett a kegyetlenkedései miatt. Mikor a 12 éves fiú vadászni ment - mesélik a többiek -, addig tüzelt az eltalált mókusokra, míg teljesen szét nem loccsantotta a fejüket. Ráadásul azt is tudni vélik, hogy nemrég Sztasz gyújtotta fel az egyik családi házat a faluban, amiért az ott lakó gyerek árulkodni mert rá.

"Ha nem találják meg Kirillt, én sosem vallottam volna be, hogy mit tettem" - közölte kihallgatásakor a 12 éves gyilkos a rendőrökkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A túlzsúfolt bolgár börtönökön az amnesztia segíthet

Bulgária - A bolgár kormány 3300 rab elengedését javasolja, hogy csökkentse a zsúfoltságot a… Tovább olvasom