Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egészséges újszülöttekből nyerik az őssejteket Ukrajnában?

A BBC birtokába került bizonyítékok szerint Ukrajnában egészséges újszülötteket pusztítanak el, hogy őssejteket nyerjenek belőlük, amelyeket a nemzetközi megrendelőknek adnak el.
A megdöbbentő videofelvételeken feldarabolt apró emberi testek láthatók, és nincs megnyugtató válasz a kérdésre, hogy mi történt velük - írja a BBC brit közszolgálati médium honlapja.

Az őssejteket általában elvetélt magzatokból nyerik, de az utóbbi időben megjelent olyan vádak, amelyek szerint élő újszülötteket is felhasználnak.

Az őssejtekre az orvosi kutatásokhoz van szükség, amelyek számos, eddig gyógyíthatatlan betegség gyógyításával kecsegtetnek, de egyre gyakrabban merülnek fel súlyos aggályok a sejtek eredetével kapcsolatban.

A BBC több olyan anyával beszélt a kelet-ukrajnai Harkov városában, akik azt mondták: egészségesen megszületett gyermekeiket a szülészeti osztály dolgozói elvették.

Három évvel ezelőtt a hatóságok engedélyével harminc magzat és csecsemő holttestét exhumálták a harkovi hatos számú szülészeti kórház temetőjében. Egy aktivistának azt is megengedték, hogy videokamerájával felvegye a folyamatot. A felvételt eljuttatta a BBC-nek és az Európa Tanácsnak.

A felvételeken különböző, részekre bontott szervek, egyebek mellett agyak láthatók, valamint feldarabolt csecsemők. A BBC által megkeresett tapasztalt törvényszéki patológus azt mondta: biztos benne, hogy ez nem a szabályos, halál utáni boncolás.

Noha közvetlen bizonyíték nincs, a brit közszolgálati médium valószínűsíti, hogy minderre azért volt szükség, hogy a kórház őssejtekhez jusson, amelyeket a nemzetközi megrendelőknek ad el.

Az Európa Tanács jelentésében azt írta: Harkovban az újszülöttekkel folytatott kereskedelemnek bejáratott útjai vannak; a kórház dolgozói közül azonban senki sem beszél a csecsemők sorsáról.

A hatos számú szülészeti klinika visszautasította a vádakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taktikát váltott Moszkva a Litvinyenko-ügyben

Miután kiderült, hogy Dmitrij Kovtun volt orosz titkosszolgálati tiszt az előtt érintkezett… Tovább olvasom