Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Dugókkal díszített ház vonzza a látogatók tömegét Mutenicében

Dugókkal kirakott homlokzatú ház csodájára járnak a turisták a Prágától 230 kilométerre délre fekvő csehországi Mutenicében.

A híres morvaországi bortermő vidéken álló ház tulajdonosa, az 53 éves kőműves Miroslav Svoboda elmondta, hogy 180 ezer borospalackot kellett felnyitni ahhoz, hogy meglegyen a szükséges alapanyag. Első ránézésre a ház a domboldalon álló többi épülethez hasonlít. Alaposabban megszemlélve azonban szembetűnnek a ház három falát ékesítő, kettőbe vagy négybe vágott dugók. Az udvarra néző fal díszítésén egy parafaszíven  közel három éve dolgozik  - mondta Svoboda.

Miroslav Svodoba, aki maga is szenvedélyesen szereti a bort, egy helyi vincellértől kapta a dugókat,„egy szponzortól, aki szeretné megőrizni a névtelenségé. Ezután két éven át dolgozott, hogy ajándékot készítsen saját magának az 50. születésnapjára. Svoboda saját maga tervezte meg a motívumokat, és -mint mondta - saját maga is készítette el. A dugókat Ludmilával, a barátnőjével közösen vagdalták össze, akinek a parafaszív készül. A különös díszítés fogadtatása először vegyes volt, majd a kőműves háza idegenforgalmi látványosság lett, s nemcsak a környékből látogatnak ide. A vendégkönyvben egy környezetvédelmi miniszter aláírása is szerepel - mondta Svoboda.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. június 12. 13:35
    „Azért csak hagyott a hasmenéses járvány hírére, végső megoldásként?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betiltotta a hétfői országos sztrájkot a prágai városi bíróság

Betiltotta a hétfőre tervezett országos közlekedési sztrájkot a prágai városi bíróság - közölték… Tovább olvasom