Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Díszszemle Phenjanban, Kim Dzsong Un a legfelsőbb vezető

Az észak-koreai kommunista párt és a hadsereg legfelsőbb vezetőjeként méltatták Kim Dzsong Unt csütörtökön Phenjanban egy hatalmas katonai díszszemlén.
Az észak-koreai kommunista párt és a hadsereg "legfelsőbb vezetőjeként" méltatták Kim Dzsong Unt csütörtökön Phenjanban egy hatalmas katonai díszszemlén, amelyet az előző nap örök nyugalomra helyezett Kim Dzsong Il néhai észak-koreai vezető - Kim Dzsong Un apja - tiszteletére rendeztek.

Az észak-koreai kommunista kormányzat először nevezte nyilvánosan "legfelsőbb vezetőnek" Kim Dzsong Unt. A Kim fiú vezetői szerepe azonban csak azt követően válik hivatalossá, ha a kommunista párt, a hadsereg és a kormány vezető tisztségviselői is megerősítik utódlását.

A sztálinista vezetésű Észak-Koreában csütörtökön ér véget a nemzeti gyász, amelyet Kim Dzsong Il december 19-én bejelentett halála miatt hirdettek. Kim Dzsong Ilt szerdán, százezrek jelenlétében megrendezett búcsúztatási szertartással helyezték örök nyugalomra.

Csütörtökön, a gyászszertartás második napján több tízezer katona sorakozott fel az észak-koreai kommunista állam megalapítójáról, Kim Ir Szenről - Kim Dzsong Un nagyapjáról - elnevezett phenjani téren, ahol az észak-koreai televízió által sugárzott felvételek szerint civilek is megjelentek.

Kim Jong Nam névleges államfő, a Legfelsőbb Népi Gyűlés Elnökségének elnöke beszédében az észak-koreai párt és hadsereg "legfelsőbb vezetőjének" nevezte Kim Dzsong Unt, aki szavai szerint örökölte apja "intelligenciáját, vezetői képességeit, erkölcsi érzékét és bátorságát".

Kim Dzsong Il szintén a tribünön foglalt helyet.

A díszszemle végén egy katonai kórus elénekelte az Internacionálét, s mintegy húsz ágyúlövés dördült el.

Észak-Korea lakossága helyi idő szerint délben három perces néma csenddel emlékezett Kim Dzsong Ilre, majd országszerte megszólaltak a hajók és mozdonyok hangkürtjei.

A hadsereg fontos szerepet játszik az észak-koreai rendszer fenntartásában; a másik hatalmi központ az ország egyetlen pártja, a Koreai Munkapárt.

A nemzetközi közösség szorosan figyelemmel követi, hogy a következő időszakban ki veszi kézbe a hatalmat az atomfegyverrel és hatalmas hadsereggel rendelkező észak-koreai kommunista államban, amelyet Kim Ir Szen 1948-ban alapított meg, s amelyet azóta a Kim család vezet.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török légicsapás egy kurd falura: tizenegy áldozat

Helyi biztonsági tisztségviselők a légicsapás tényét megerősítették, de az áldozatok számát nem… Tovább olvasom